Ak parti örnek bir siyasi harekettir

Ak parti örnek bir siyasi harekettir
AK Parti Terme İlçe Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi İl Başkanı Fuat Köktaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

Kongrede konuşan Başkan Köktaş, "AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar yakaladığı her başarıda, teşkilatımızın ve özelliklede kadın kollarımızın çok büyük payı vardır. 4 milyona yakın kadın üyesi bulunan partimiz, bu açıdan dünya da eşine az rastlanabilecek örnek bir siyasi harekettir." dedi.

AK Parti Terme İlçe Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan istişareler sonucunda aday olarak gösterilen mevcut başkan Güler Okumuş gerçekleşen seçimde yeniden Terme İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi.
Terme İlçe Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından, divan teşekkülü oluşturulmasıyla başladı.
Divanın oluşumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Misafirlerin takdimleri ve gelen mesajların okunmasının ardından faaliyet raporu okundu ve yönetimin ibrası gerçekleştirildi.
Daha sonra protokol konuşmalarında geçildi.
Kongrede birer selamlama konuşması yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Başkanı Ali Kılıç ve İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, gerçekleşen kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren her zaman farkını ortaya koyduğunu, kadınları ve gençleri siyasetin ana unsuru olarak gördüğünü belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Hiç bir zaman gençlerimizi ucuz bir iş gücü olarak görmedik. Hiç bir zaman kadınları kamusal alanın dışına itilmiş değer olarak görmedik. Gençlerimizi yetişmişliği ile, enerjisiyle, bilgisiyle, becerisiyle siyasetin asıl aktörü olarak gördük. Kadınları da kamusal alanın bir parçası olarak toplumun yönlendirme ve yönetiminde asıl unsur olarak görerek, kadınlar için kadınlarla birlikte siyaset yaptık. Gençlerimiz için gençlerimiz ile birlikte siyaset yaptık. Gençleri ve Kadınları siyasetin ana unsuru olarak görme anlayışını bu ülkeye AK Parti öğretmiştir. AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar yakaladığı her başarıda, teşkilatımızın ve özelliklede kadın kollarımızın çok büyük payı vardır. 4 milyona yakın kadın üyesi bulunan partimiz, bu açıdan dünya da eşine az rastlanabilecek örnek bir siyasi harekettir. Kadınların hisleri, düşünceleri, incelik ve zarafetleri, akıl ve tercihleri siyasetimizde her zaman belirleyici olmuştur. Bu anlamda yaz-kış, yağmur- çamur, gece - gündüz demeden birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza çalışan fedakâr ve cefakar kadınlarımıza, gençlerimize, teşkilatımızın her bir üyesine bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Köktaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Değerli hanımefendiler, hemen hemen her toplantımızda dile getiriyoruz. Hanım ablalarımız çok iyi bilirler. Annelerimiz geçmişte yaşanan sıkıntıları çok iyi hatırlarlar. Evlerde doğalgaz yoktu, evine tüp alamayan, aldığı tüpün biraz daha fazla gitmesi için bin türlü fikirler üreten, okula giden çocuklarının kitaplarını bulmakta zorlanan, hastane kuyruklarında çile çeken ve anlatarak bitmek bilmeyen eski Türkiye'nin bire bir sıkıntısını çeken ablalarımız, annelerimiz, değerli kardeşlerimiz lütfen bu yaşanan sıkıntıları çocuklara, gençlere anlatalım, eski Türkiye ve yeni Türkiye arasındaki farkı gösterelim. İşte gördük geçtiğimiz yıllarda yaşanan gezi ve 17-25 Aralık olaylarında kumpaslar, oyunlar kurarak ülkemizi eski Türkiye'ye döndürmek isteyenler oldu. Allah'a şükürler olsun istikbaline ve istikrarına sahip çıkan milletimizin dik duruşu ile bunlar alt üst oldu. Fakat halen bunlarla mücadelelerimiz devam ediyor. Bunun bilincinde olalım geleceğimize sahip çıkalım. Yeni Türkiye'nin kapıları 10 Ağustos seçimlerinde Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanımız olması ile ardına kadar açıldı. Biz teşkilatlar olarak, Yeni Türkiye'ye gençlerimiz ve kadınlarımız ile birlikte, sonuna kadar sahip çıkmamız gerekiyor. Önümüzde yine önemli bir süreç daha var. Haziran 2015 genel seçimleri yeni Türkiye'nin daha da hızlanmasında, yeni anayasanın yapılmasında, en önemlisi de 2023, 2052 ve 2071 hedeflerine giden yolda önemli bir viraj olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. İnşallah bu seçim den de milletimizin büyük desteği ile başarıyla çıkacak ve Türkiye hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir. Bu duygu ve düşünceler içinde gerçekleşen ve yapılacak olan tüm İlçe Kadın ve Gençlik Kolları 4. Olağan Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Seçimlerde Genel Merkez tarafından yapılan istişareler sonucunda aday olarak gösterilen mevcut başkan Güler Okumuş güven tazeleyerek Terme İlçe Kadın Kolları başkanı oldu.
Başkan Okumuş, yaptığı teşekkür konuşmasında İlçemiz, ilimiz, ülkemiz ve milletimiz adına hizmet edebilmek için yönetim kurulu üyeleri ile birlikte var güçleriyle çalışacaklarını ifade ederek kendilerini yanlız bırakmayan, destek olan herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.