AK PARTİ İLÇE KONGRELERİNDE SIKINTI VAR

AK Parti İl Başkanı değiştikten sonra istifa ettirilen İlçe Başkanlarının yerine atanan ama göstermelik yapılan kongrelerde seçilen İlçe Başkanlarının çoğunun listelerinin sıkıntı var. İl Başkanı Hakan Karaduman’ın bu konuda yapmış olduğu hataları daha önce yazmıştım, o konuya tekrar girmek istemiyorum. Ancak İlkadım, Tekkeköy, Alaçam ve Kavak ilçelerinde yapılan kongrelerde listelere yazılan isimler üzerinde çok ciddi bir sıkıntı olduğu açıkça ortada. Nedir bu sıkıntı derseniz, ben şahsen bu listelerin bir kısmını inceleme fırsatı buldum. Mesela, İlkadım’da seçilen listede tanıdık ya iki kişi var ya da üç kişi. Benim tanımam çok önemli değil ama İlkadım ilçesinin AK Parti’li mahalle başkanlarını azıcık dinlerseniz, nasıl bir sıkıntının olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Seçilen listedeki arkadaşların ‘saha siyaseti’ ile uzaktan yakından ilgili olmasını bırakın, teşkilatlarda görev yapmakta olan insanlarla diyalogları bile yok denecek kadar az. Oysaki siyasetin temelinde ‘saha siyaseti’ vardır. Tayyip Erdoğan’ın en çok önem verdiği ve başarısının temel dayanak noktası ‘saha siyaseti’ yapmış olmasıdır.

 

 İlçe teşkilatlarında görev yapan insanların en büyük görevleri mahallelerdekİ teşkilat mensupları aracılığı ile vatandaşa ulaşıp, vatandaşın derdini çözmektir. İlkadım’da seçilen ilçe teşkilatındaki arkadaşlar içersinde bu dediğim vasıflara sahip ya iki kişi var ya üç kişi, kalan arkadaşların tamamı işinde gücünde olan insanlar. Birde listede olan meclis üyesi arkadaş var sanırım o arkadaş iki görevden birini bırakacak, aksi halde AK Parti kriterlerine uyulmamış olunur. İlkadım ilçesi küçük bir ilçe değil, nüfus itibarı ile Türkiye’nin otuz vilayetinden daha büyük bir ilçe, seçilen yönetimle belediyenin uzaktan yakından ilgisi olduğunu sanmıyorum, İlçe Başkanını hiç tanımıyorum ama belki çok iyi bir arkadaşta olabilir. Gördüğüm kadarı ile liste Hakan Karaduman’ın inisiyatifinde yapılmış, ama işin içerisinde Hasan Basri Kurt ile Çiğdem Karaaslan da var. Şayet AK Parti önümüzdeki seçimde bir sorun yaşarsa sorumlusunun da bu insanların olacağını unutmamak lazım.

 

   Tekkeköyde seçilen İlçe Başkanını hiç tanımadığım için onunla ilgili müspet veya menfi bir şey söylemek istemem. İmam Hatipli olması benim için artı bir değerdir, onun dışında sanırım İlim Yayma Cemiyeti’nin veya Ensar Vakfı’nın Tekkeköy İlçe Başkanıymış bu da müspet bir kanaat. Ancak Tekkeköy Samsun’un en sıkıntılı ilçelerinden birisi ve nüfus yapısı çok karışık olduğu için orda siyaset yapmak çok zordur. Ayrıca, Laz-Muhacir çekişmesinin en revaçta olduğu bir ilçe diye düşünürsek Tekkeköy’de siyaset yapmak fevkalade zor. Kavak ilçesinde de ciddi bir sıkıntı var. İlçe Başkanının kardeşi İyi Parti’nin ilçe yönetiminde, ayrıca seçilen listede yer alan isimlerin bir kısmının MHP’li veya MHP kökenli oldukları ve Referandumda hayır yönlü çalıştıkları iddia ediliyor, şayet bu doğruysa Kavak’ta AK Parti’nin seçim kazanması çok zor.

 

      Alaçam’daki sıkıntıları diğer yerel gazeteler zaten yazıp çiziyor. İlçe başkanı olan arkadaşın Alaçam’lı olmaması da ciddi bir sorun, hatta arkadaş Atakum’da oturmaktaymış. Alaçam halkıyla da içli dışlı olmadığı söylenmekte. Daha önceden elektrik kurumunun Alaçam ilçe sorumlusu olmasının dışında Alaçam ile ilgisinin olmadığı söylenmekte. Birde FETÖ konusunda yazılıp çizilenler var, bunlar doğruysa Alaçam’da da AK Parti’nin işi zor demektir. Diğer İlçelerde de durum çok farklı değil, her yerde ciddi bir sıkıntı var. Hakan Karaduman ilk geldiğinde toplum ciddi bir beklenti içerisine girmişti ancak çok kısa zamanda olay tam tersine dönmüş gibi bir pozisyon gözükmekte. Umarım ben yanılırım da dediklerim çıkmaz ama görünen köy kılavuz istemez. Siyaseti az çok yapmış birisi olarak benim bugün okuduğum bu. İlçe kongrelerindeki kalabalıkların büyük bir kısmı aynı meydan mitingindeki adam taşımak gibi oluşturulan suni kalabalıklar.

 

   Hakan Karaduman’ın bu politikalarından ne anladınız derseniz, rahatlıkla şunu anladım diyebilirim; Karaduman’ın hedefi, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde mevcut belediyelerin yüzde seksenini değişip, yeni bir rakip kurmaktır. İlçe kongrelerinden de bu dediklerim açıkça teyit edilmekte. Bugün itibarı ile Karaduman’ın Büyükşehir adayı da belli, ona destek olma noktasında da teşkilatları yapılandırmakta. Kim bu aday derseniz, bürosundaki ortağı derim ve sözlerimi burada bitirmek isterim, arkası yarın diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR