AK PARTİ İLÇE BAŞKANI'NIN ŞİKAYETİYLE TUTUKLANMIŞ

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI'NIN ŞİKAYETİYLE TUTUKLANMIŞ
Kaymakam, AK Parti İlçe Başkanı'nın şikayetiyle tutuklanmış
ZONGULDAK'ın Gökçebey İlçesinde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen 17 Ağustos'ta tutuklandıktan 15 gün sonra tahliye edilerek görevine iade edilen Kaymakam Bünyamin Bilgin'in, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi belediye hoparlöründen halkın sokağa davet edilmesine izin vermediği gerekçesiyle AK Parti İlçe Başkanı Lokman Aydın'ın şikayetiyle tutuklandığı ortaya çıktı.
AK Parti İlçe Başkanı Lokman Aydın, 1 Eylül'de tahliye edilen ve hakkındaki soruşturma düşürülüp görevine iade edilerek ilçede çalışmaya devam eden Kaymakam Bünyamin Bilgin'in tutuklanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 15 Temmuz gecesi belediye hoparlöründen FETÖ terör örgütüne karşı eylem ve yürüyüş için halkı sokağa çağırmak istediğini belirten Aydın, şöyle dedi:

"Defaatle kaymakamımıza ısrar etmeme rağmen Vali Bey'in emri olduğunu, izin vermediğini söyledi. Belediyemiz polisler tarafından muhasara altına alındı ve mikrofonlara el konuldu. Bunun üzerine ben Kaymakamla ilgili defaatle İl Emniyet Müdürümüz ile görüştüm. Kendisi, Kaymakamın 'paralel yapı'nın içinde olduğunu ve gereğini yapmamı, siyaseten müdahil olmamı söyledi. Bunun üzerine 17 Temmuz gecesi İçişleri Bakanımız Efkan Ala ile görüştüm. İsteği üzerine bilglieri mesaj yoluyla kendisine ilettim. Gereğinin yapılacağını söyledi ve İçişleri Bakanımız Kırşehir Milletvekili Hacı Turan Bey'i görevlendirdi. Ben istişareyi Kırşehir Milletvekili ile sürdürdüm. 1 hafta sonra Kaymakamımız tutuklandı."

'İHH BAŞKANI KEFİL OLDU'

Daha sonra İnsani Yardım Vakfı İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısının gelerek Kaymakam Bilgin'in söz konusu yapıyla hibir ilgisinin olmadığını, kendisine kefil olduklarını söylediğini anlatan Lokman Aydın, şöyle devam etti:

"Bu gelişmeler neticesinde hata olabileceğini düşünerek konuyu İl Başkanımızla paylaşarak değerlendirdik. Sonuç olarak Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 1 gününü bu konuya ayırdı. Birlikte İçişleri Bakanlığı'na gittik. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok'la yaptığımız görüşmede; Vekilimizin referansının önemli olduğunu, konunun tekrar incelenmesini, eğer realist bir bilgi, belge yoksa derhal görevine iade edilmesi talimatını verdi ve 3 gün sonra Kaymakamımız Bünyamin Bilgin görevine iade edildi."

KAYMAKAM: GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMAM TEDBİRDİ

Kaymakam Bünyamin Bilgin ise Lokman Aydın’ın açıklamasının ardından yaptığı yazılı açıklamasında; 15 Temmuz darbe kalkışmasının öğrenilmesinin akabinde; güvenlik önlemi olarak bütün vilayette her türlü yayın aracının emniyet güçlerine teslim edilmesi talimatı üzerine gereğinin tarafından yapıldığını söyledi. Kaymakam Bilgin, şöyle dedi:

"Bunun amacı; kalkışma sırasında bu tür yayın araçlarının kötüye kullanılmasının önlenmesi ve halkı infiale düşürecek olayların önüne geçilmesidir. Kontrolsüz oluşabilecek her türlü davranışın önlenmesi yönündeki böyle bir çaba, gerek Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve gerekse Ak Parti İlçe Başkanı Lokman Aydın’a tarafımdan izah edilmiştir. Yoksa konu İlçe Başkanının basın açıklamasında belirttiği gibi defaatle bana bildirilmiş değildir. Öte yandan hakkımda verilen görevden uzaklaştırma tedbiri, Bakanlığımız tarafından alınmış bir tedbirdir. Görevden uzaklaştırma sürecinde yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucu şahsımın FETÖ/PDY ile hiçbir alakası olmadığının görülmesi üzerine yine Bakanlığımız tarafından hakkımdaki görevden uzaklaştırma tedbiri ortadan kaldırılarak görevime iade edildim ve yaklaşık 1.5 aydır görevimin başındayım. İlçe Başkanı Lokman Aydın tarafından İl Emniyet Müdürlüğümüzün hakkımda FETÖ/PDY terör örgütü ile müzahir olduğumun ifade edildiğinin vurgulanması, sadece bir hezeyandan ibarettir. Kaldı ki, bu durum bürokratik teamüllere de aykırı bir husustur."

İl Emniyet Müdürü Osman Ak da İlçe Başkanı Aydın'ın, kendisinin Kaymakam Bünyamin Bilgin'in 'paralel yapı' ile bağlantısı olduğunu söylediği şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
 (DHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.