AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ...

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI MHP' LİLERİ NASIL SAVUNUR?

Bazı meslekler siyaset yapmaya çok müsait olmakla birlikte insanları ilkeli davranmanın dışına çıkarabiliyorlar. 12 Haziran seçimlerinde parlamentoya giren milletvekillerinde meslek gurubu ayırımı yapıldığında Avukatlık mesleğini yapanların çoğunluğu teşkil ettiği ortaya çıkmaktadır. Avukatlık mesleği suçluları savunma mesleği olmakla birlikte her suçluyu savunmak da çok doğru bir davranış olmasa gerek. Hele hele avukatlık mesleğini yapanların bu meslekleri yanı sıra birde siyasetin içerisinde iseler o zaman olay daha da farklı bir boyut kazanmaktadır.

Örneğin bir Ak Parti ilçe Başkanı'nın başka partiye mal olmuş bir davada suçludan yana tavır koyması fevkalade yanlış bir durum olduğu kadar hem siyaset etiğine, hem de insanlık adına ayıp bir davranış olduğu kanaatindeyim. Bir insan mesleği gereği herkesi savunabilir ancak siyasi sorumluluk taşıyan kişilerin savundukları davalar siyasi içerikli davalar olunca durum değişir. Ben avukatım önüme gelen her davayı alırım mantığı çok doğru bir mantık olmasa gerek. Belki avukatlık mesleği her davayı almayı gerektirir ancak siyasi makamlarda bulunanların her davayı almaları gerekmediği kanaatindeyim.

Malumunuz bundan birkaç ay önce Kızılay Derneği Samsun Şubesi ile ilgili bazı önemli haberler yapmıştık, bunun üzerine Kızılay Genel Merkezi harekete geçip müfettiş göndermiş, ardından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Cumhuriyet savcılığının yaptığı soruşturma sonucu geçtiğimiz Haziran ayında Kızılay Derneği Başkanı ve bazı yöneticiler içeriye alınmıştı. Cumhuriyet Savcılığı yürüttüğü soruşturma sonucu Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesine dava açtı, ağır Ceza mahkemesi davayı kabul etti ve 04.10.2011 günü duruşması yapılacak.

İşin enteresan yönü olay tamamen siyasi bir olay olarak mülahaza edilip tamamen MHP' nin sahiplenmesi sonucu sanki MHP yargılanıyormuş pozisyonuna girdi. Hatta MHP' den yeni seçilen çiçeği burnunda Milletvekili Cemalettin Şimşek bizzat kendisi hapishaneye giderek dava arkadaşlarını ziyaret etmiş, bu olayın bir siyasi komplo olduğu yönünde ifadelerde bulunmuş. Ne gariptir ki adamlar kendi dava arkadaşları hapse düşünce suçuna bakmaksızın sahip çıkıyorlar, biz Samsunspor Kulübü'ne topladığımız paralarla ilgili cebimize tek kuruş girmediği tüm kanıtlarıyla ortada olmasına rağmen AK Partili bir Allah kulu bize sahip çıkmadığı gibi bizlere geçmiş olsun nezaketinde dahi bulunmadılar. Bırakın bizlere geçmiş olsun demeyi sırf kendisi taşın altına elimizi koymamızı istediği için yardım topladığımız Vezir Hazretleri bir kez olsun ziyaretimize gelmedi.

Bir şehirde bunca haksızlık, bunca adam kayırma, bunca ikiyüzlülük varken gel de o şehirde haktan adaletten bahset. Bizlere bir geçmiş olsun demeyi çok gören AK Partili dostlarımız şimdi bu davada sanık pozisyonunda olanlara avukat olunca bir hayli düşünmek zorunda kaldım. İddianameyi kendiliğimden temin ettikten sonra aradım AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu'nu aslında amacım bu konudaki düşüncelerini öğrenmekti. Ancak ben konuya farklı bir yerden girdim ve Kızılay ile ilgili davanın avukatlarından birisinin de ortağı Ethem ağabey olduğundan iddianameden bir suret bana göndermesini istedim. Siyasette beş altı yıldır olmasına rağmen henüz tecrübesi olmadığı her halinden belli olan Yılmaz Hocaoğlu ağzındaki baklayı hemen çıkarıverdi ve bana daha önceki evrakları getirenin bu evrakları da getirebileceğini, zira kendisinin bu davada sanık avukatı olduğundan taraf olduğunu ve tarafı olduğu davada bana iddianame vermesinin söz konusu olmadığını söyleyince teşekkür edip kapattım.

Yılmaz Hocaoğlu'ndan beklediğim cevap ağabey o dosyaya Ethem ağabey bakıyor, benimle ilgisi yok, kendisi ile konuşup sana dönerim, elimden gelen bir şey varsa yaparım demesi gerekirken adam içindeki kini aniden kusmaya başlamaz mı, vay efendim sanki ortada bir şey yokmuş da bizler bu işi ortaya çıkardık, onun da eski dava arkadaşları sanık pozisyonuna düşmüş, müş, müş, müş. İyi güzel de be kardeşim o zaman AK Parti de ne işin var, yok bu işte bu adamlar haklı diyorsan o zaman işin içerisinde MHP'li vekillerin işi ne? Sizin anlayacağınız bizim AK Parti ilçe Başkanı bizler hapse girdiğimizde bizlere geçmiş olsun nezaketini çok görürken, MHP' lilerin onca yaptıklarına rağmen onları savunmayı kendisine görev addetmişse ona arkadaşları ve savundukları mübarek olsun diyorum ancak onun da gerçek kimliğini bu topluma tanıtmanın vaktinin geldiğini düşündüğümü ifade ederek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR