AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINDA...

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINDA GELİNEN NOKTA

 

AK Parti İl Başkanlığı ile ilgili söylemek istediğim nedir derseniz “Ağzı olan konuşuyor” derim. Biri çıkmış diyor ki yeni başkanı sadece tek bir milletvekili belirler, öbürü çıkmış  şunun dediği olur, bunun dediği olmaz diyor. Gazetecilik mesleğinde işkembeden atma olabilir ama bu kadarı da fazla, kaldı ki toplum keriz mi de bu kadar hilafı hakikat haberlere değer versin. Bu toplumda yaşayıp siyasetle azıcık ilişkisi olan herkes çok iyi bilir ki bu işler öyle bir kişinin söylemesi ile olmaz.

            AK Parti tüzüğü il başkanının istifa etmesi halinde içeriden atama yapılabileceğini de belirtmesine rağmen, son üç, dört yıldan beri Parti Genel Merkezi boşalan İl Başkanlıklarına atama yapmak sureti ile koltuğu doldurmaktadır. Zaten sorumlu milletvekili de bunu açıkça söylemiş. Yapılacak atamanın nasıl yapılacağı veya kriterin ne olacağı konusunda Ahmet Yeni"nin verdiği bilgi yerinde ve doğru bir bilgidir.

            Gelelim bu süreçle ilgili şu ana kadar yapılanlara. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Adem Güney istifa etmeden önce kafasında kendi yerine oturtmayı düşündüğü veya istediği gibi yönlendirebileceği ismi tespit etmek için bazı çalışmalar yaptı, ancak istediği sonucu alamayacağını anlayınca tüzüğün gereğini yapmak zorunda kaldı. Ancak mücadeleden vazgeçmedi, Pazar günü Vezir Hazretleri ile bir araya gelerek iki saatlik bir pazarlıktan sonra anlaştılar. Vezir Hazretleri"nin istediği kişiyi İl Başkanlığında desteklemesi şartı ile Vezir Hazretleri de ona milletvekilliğinde destek olma sözü verdi. Peki Vezir Hazretleri"nin adayı kim derseniz hani geçmişte TSO"nun büyük şeytanı olarak yazdığım Büyükşehir Belediyesi"nin altında her dönemin adamı, ta Vehbi Gül"den beri belediyeyi sömüren Oflu tüccar var ya onun organizasyonu ve desteği ile Vezir Hazretleri Kadir Yıldız"ı  İl Başkanlığı koltuğuna oturtmak istiyor.

            Mevcut Yönetim Kurulu içerisinden çıkan 5 aday şu isimlerdi; Osman Çetinkaya, Kadir Yıldız, Mustafa Acar, İrfan Malkoç, Hüseyin Altınova. Vezir Hazretleri"nin adayına destek olmak adına Hüseyin Altınova adaylıktan çekilir, karşılığında da Osman Çetinkaya lehine İrfan Malkoç adaylıktan çekilir, böylece mevcut yönetimden üç kişi kalır. Bu üç kişilik listeden kim çıkar derseniz Osman Çetinkaya"nın çıkma ihtimali çok yüksek. Ancak çok ciddi bir zorlama yapılıp, birilerine büyük vaatler verilip, oyları alınırsa ona bir şey diyemem, zira siyasette her şey mubah anlayışının hakim olduğu bir devirde yaşadığımızdan her şey mümkün.

            Samsun teşkilatlarından sorumlu Milletvekili Cumhur Ünal bugün şehrimize gelip, bu konuda bir temayül yoklaması yapacağı bekleniyor. Temayül yoklamasında İl Yönetim Kurulu, İlçe Başkanları, Meclis üyeleri ve Belediye Başkanları"nın görüşleri alındıktan sonra sorumlu milletvekili sonuçları Ankara"ya getirecek. Ak Parti Genel Merkezi bu temayülleri dikkate alır veya almaz bu konuda çok net bir şey söylemek mümkün değil, zira temayül sonuçlarını sadece Genel Merkez bileceğinden vereceği karara kimse itiraz edemeyecektir. Karar verme noktası nasıl olacak derseniz altı milletvekilinin üzerinde anlaşabilecekleri bir isim bulmaları halinde Genel Merkez o ismi onaylar. Yok, milletvekillerinin her biri ayrı telden çalarsa Genel Merkez yaptığı temayülde en çok oyu alanı atar geçer karşıya.

            Sizin anlayacağınız her halükarda yeni İl Başkanını AK Parti Genel Merkezi atayacak. Burada en önemli nokta milletvekillerinin tavrıdır. Milletvekilleri tek bir isim üzerinde anlaşabilirlerse iş rahat çözülür, aksi halde problem uzayabilir.

            Peki yönetimden değil de dışarıdan birisi atanırsa kim olur derseniz, bu konuda net bir isim zikretmek için çok erken, ancak Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu"nu isteyen bir grup var, Atakum ilçe Başkanı Hüseyin Dereli"yi destekleyen bir grup var, bunların dışında henüz gün ışığına çıkmamış isimler de var, ancak o isimleri vermek için şu anda çok erken. Atanacak olan İl Başkanı"nın mevcut yönetimle değil, yeni bir yönetim kurarak çalışacağını da belirtmekte yarar var. Zira atama ile gelen İl Başkanları yönetimlerini de Genel Merkeze atatmak zorundadırlar. Ancak mevcut yönetim kurulundan birisinin atanması halinde durum değişir. Sizin anlayacağınız önümüzdeki süreçte AK Parti"yi hareketli günler bekliyor. İnandığım veya inanmak istediğim nedir derseniz gelecek olan İl Başkanı"nın gidenden iyi olacağıdır, umarım yanılmam, zira AK Parti son üç yıl çok kötü yönetildi ve bunu hak etmedi. Ülkeyi yöneten bir partiye layık olan İl Başkanı"nın gelmesi temennisi ile Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR