AİLEMDEN SEVGİ MEKTUBU

AİLEMDEN SEVGİ MEKTUBU
Bafra İsmet İnönü İlkokulunca, Samsun Maarif Hareketi kapsamında "Ailemden sevgi mektubu" konulu mektup yarışması düzenlendi.

Bafra İsmet İnönü İlkokulunca, Samsun Maarif Hareketi kapsamında "Ailemden sevgi mektubu" konulu mektup yarışması düzenlendi.İlçedeki ilkokul ve anaokulu velileri arası düzenlenen yarışmaya 200 kişi katıldı. Mektuplar arasından seçilen 14'ü, İsmet İnönü İlkokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi. Bunlar arasından seçilen 5 mektup da finale kaldı.İsmet İnönü İlkokulu Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, veliler tarafından mektupları okunarak jüri tarafından değerlendirildi.Yarışmada İsmet İnönü İlkokulundan Sibel Köprülüoğlu birinci, Burak Perçin İlkokulundan Hatice Başer Akdemir ikinci, Mehmet Akif Ersoy İlkokulundan Nuray Türkman da üçüncü oldu.Dereceye giren ve katılım sağlayan velilerle okul müdürlerine ödülleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Şube Müdürü Yüksel Aydın ile okul müdürleri tarafından verildi.

AİLEMDEN SEVGİ MEKTUBU

"İçimdeki Saklı Bahçe" Projesi

Samsun Maarif Hareketi kapsamında Evrenuşağı İlkokulunca yürütülen "İçimdeki Saklı Bahçe" Projesi ile öğrenciler, sebze ve meyve tohumlarıyla üretimi öğreniyor.Okul müdürü Süleyman Kaplan,  yaptığı açıklamada, çocuklarda çevre bilinci oluşturmak için farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi.Bu kapsamda meyve çekirdekleriyle çekirdekten fidanın oluşumunu göstermek istediklerini anlatan Kaplan, aynı zamanda öğrencilerin kendileri tarafından dikilen fidanların gelişimlerini takip etmelerini sağladıklarını anlattı.Son yıllarda daha fazla ürün elde etmek için hibrit tohumları ve fidelerinin satıldığını belirten Kaplan, "Bu da doğal dengemizi, sağlığımızı tehdit etmektedir.

AİLEMDEN SEVGİ MEKTUBU

Devletler organik tohumları saklamak için tohum bankaları oluşturmakta, tohumların gelecek nesillere bir gün lazım olacağı bilincinde olarak bunları saklamaktadır. Biz de buradan yola çıkarak tohum takası yapmaktayız." dedi.Oluşturdukları Tarım Yaşam Atölyesi'nde öğrencilere bu bilinci kazandırmaya, çocuklarla üretmeyi öğrettiklerine işaret eden Kaplan, "Ceviz, kayısı, elma, armut, kiraz ve eriğin çekirdeklerini diktik. Bunlar fidan oldu. Ayrıca domates, salatalık, maydanoz, dere otu kabak gibi sebze dikimi de yaptık." diye konuştu.

AİLEMDEN SEVGİ MEKTUBU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.