AİLE İÇİN BAKANLIK KURDUK

AİLE İÇİN BAKANLIK KURDUK
Adem Tuncer, ‘Aile korunmazsa toplumsal yıkım kaçınılmaz olur.’ dedi. AK Parti Samsun milletvekili adayı Adem Tuncer günümüz dünyasında temel ahlaki değerlerin zaafiyete uğratıldığını, dünya genelinde aile kurumunun da ciddi yara aldığını ifade etti.

2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını’n kurulmasını Ak Parti’nin aileye verdiği değerin bir göstergesi olduğunu dile getiren Tuncer, ‘Aile için bakanlık kurmamız bizim bu kuruma ne kadar değer verdiğimizin en açık göstergesidir. İktidarlarımız döneminde "Ailenin korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" hayata geçirilmiştir.Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi, yani İstanbul Sözleşmesi kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.

Sadece bunlarla da sınırlı değil eşi doğum yapan işçiye babalık izni verilmesini düzenledik.Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla destek modelleri geliştirdik.

KREŞİ YAYGINLAŞTIRDIK

Kreş ve gündüz bakımevlerini yaygınlaştırmak için, bu kurumlara okul öncesi eğitim kurumlarına tanınan vergi teşviklerinden yararlanmalarını sağlayarak 5 yıl vergi istisnası tanıdık.Erken çocukluk eğitimini yaygınlaştırdık ve okullaşma oranlarını artırdık.Şartlı eğitim ve sağlık yardımları, ücretsiz kitap, okul sütü ve taşımalı eğitim uygulamalarını gerçekleştirdik. Yıllık ortalama 3 milyon çocuk için annelere düzenli nakit desteği sağladık.Çocuk fırsat eşitliğinin artırılmasına yönelik sağlık sigortasının kapsamını genişlettik.Çocuklarımıza özel mahkemeler kurduk. Çocuk destek merkezleri oluşturarak suç mağduru, suça sürüklenen ve sokakta risk altında bulunan çocukları güvence altına aldık.Özel ilgiye muhtaç çocuklarımıza yönelik sosyal destek programları yürütmekteyiz.

YUVADA DEĞİL, AİLEDE BAKIM

Çocuklarımızın yuva ve yurtlarda bakımı yerine, aile yanında bakımı birinci önceliğimiz olmuştur. Ailesiyle yaşayan ancak desteğe ihtiyaç duyan çocuklarımızı, aile bütünlüğü bozulmadan aileleri yanında desteklemekteyiz.2002 yılında koruyucu aile yanında bakılan çocuk sayısı 520 iken, 2014 yılında bu sayı 4 bini aşmıştır.

SEVGİ EVİ SAYISI 73 OLDU

2002 yılında 3 sevgi evinde 250 çocuğumuza hizmet sağlarken, 2014 yılı sonu itibarıyla 73 sevgi evi sitesinde toplam 4.352 çocuğumuza hizmet sağlıyoruz.Çalışan kadınlara üçüncü çocuğa kadar doğum borçlanması imkânı getirdik, tüp bebek uygulamasına erişimi kolaylaştırdık ve özel sektör tarafından kurulacak kreş ve gündüz bakımevleri için 5. bölge teşvikleri sağladık.

NELER YAPACAĞIZ?

Aile, bebek ve çocuk dostu kültürel ortam ve mekânlar oluşturacağız.Aile içi şiddet, ihmal ve istismarın önlenmesi, kötü alışkanlıkların ve bağımlılıkların azaltılmasına yönelik hizmetlerin geliştirilmesini sağlayacağız.

Sokakta yaşayan, çalışan, çalıştırılan ve risk altında olduğu tespit edilen çocuklar ile koruma altında olup uyuşturucu bağımlılığı tedavisi tamamlanan çocuklar ve ailelerine yönelik psikolojik ve sosyal destek programları oluşturacağız.

BELEDİYELER KREŞ AÇACAK

Belediyelere kreş açma zorunluluğu getireceğiz.Çocuk hizmetlerinde yapısal dönüşümle, kurum bakımından aile yanına bakıma, koğuş sisteminden ev ortamına geçişi sağlayacağız.

YURT VE YUVALAR KAPANACAK, BAKIM EVLERİ AÇILACAK

Hizmet dönüşümü kapsamında hâlihazırda hizmet vermekte olan yurt ve yuvalar kapatılacak, çocuk bakım hizmetleri sadece ev tipi kuruluşlar aracılığıyla devam ettirilecektir.Uyuşturucu bağımlısı çocuklarımızın tedavi ve psiko-sosyal rehabilitasyonunu içeren kurumsal yapıları hayata geçireceğiz.Her bir çocuğumuzun fırsat eşitliği çerçevesinde eğitim almalarına imkân vereceğiz.

DOĞUM HEDİYESİ GELİYOR

Bütün annelerimize "Doğum Hediyesi" programı kapsamında, ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üç ve üzerinde çocuklar için 600 TL ödemenin yapılmasına imkân verecek hukuki ve kurumsal düzenlemeleri yerine getireceğiz.Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla destek modelleri (Çeyiz Hesabı) geliştireceğiz. Çocuğun doğumunu müteakip ya da 18 yaşına kadar herhangi bir dönemde açılacak tasarruf hesabında birikecek para, 18 yaşından itibaren kullanılabilecek. Evleneceği zaman çocuğa devlet de belli bir katkıda bulunacak.

ASDEP'İN ALTYAPISI TAMAMLANACAK

Sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşacak Aile Sosyal Destek Programının (ASDEP) altyapısını tamamlayacak, ASDEP'i kademeli olarak hayata geçireceğiz.Aile Sosyal Destek Programı kapsamında 4 bin personelle sahaya inerek her vatandaşımıza ulaşacağız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.