Aile hekimlerinden Bakan Müezzinoğlu'na tepki

Aile hekimlerinden Bakan Müezzinoğlu'na tepki
Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının görevden kaçan, nöbet tutmak istemeyen ve verilen görevlerine yerine getirmek istemeyen insanlarmış gibi gösterilmesine..

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da, ülkeyi yönetenlerin de hakkı olmadığını söyledi. Müezzinoğlu'nun kendileri ile basın yoluyla konuşmayı tercih ettiğini belirten Güner, tüm randevu taleplerini ise geri çevrildiğini savundu.

Trabzon'daki bir grup aile hekimi, Sağlık Bakanlığı'nın getirmeye çalıştığı nöbet sistemine karşı yaptıkları eylemle ilgili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamalara tepki gösterdi. Trabzon Tabip Odası öncülüğünde Meydan Parkı'nda yapılan eyleme Trabzon Aile Hekimleri Derneği ve Türk Sağlık-Sen üyeleri de katıldı. Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner, burada yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı ile aile hekimleri arasında bir süredir nöbet konusunda fikir ayrılığı yaşandığını hatırlattı. Bakanlıkça verilen görevleri eksiksiz yerine getirmek için çalıştıklarını anlatan Güner, “Türkiye'nin sağlık göstergesindeki iyileşmeler bu çabanın açık ve net bir sonucudur. Bu göstergeler bakanlığın uygulamaları sonucu değil, bizlerin özverili çalışmaları sayesindedir. Bundan yurt dışında nemalanan politikacılar ülkeye döndüklerinde bunları unutup bizlere haksız bir şekilde yüklenmektedir. Yaptığımız bunca çalışmaya, üretilen hizmete ve olumlu sonuçlara rağmen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarını görevden kaçan, nöbet tutmak istemeyen, verilen görevleri yerine getirmeyen bir topluluk gibi göstermeye sayın Sağlık Bakanının da, ülke yöneticilerinin de hakkı yoktur.” dedi.

Hekim, ebe, hemşire görevlerini kimsenin lülfu ile almadıklarını kaydeden Güner, bu konuda kimsenin günlük siyasi çıkarlarına da alet olmayacaklarının altını çizdi. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesi için görevlerinin başında olduklarını ifade eden Güner, şöyle devam etti: “Ne yazık ki basın yoluyla aleyhimize konuşan sayın bakan, randevu ve görüşme talebimizi reddetmekte, 4 bin 400 aile hekimliği çalışanlarını yok saymaktadır. Bizlerde kendilerinin bize tutturmak istediği nöbetleri yok saydık ve gitmedik. Hâlâ bizlerle görüşmemektedir. Bizler de diyoruz ki, bu tutuma devam etiği müddetçe kaybeden kendi olacaktır. Ve bu hafta sonu mesailer de tutulmayacaktır.” Bakan Müezzinoğlu'nun '8 saatten ne olur' sözünü de eleştiren Güner, “Mesaiden sonra da verdiğimiz adli tabiplik, ölüm bildirim sistemi hekimliği ve danışma hizmetlerini yok sayarak bizi halkımızla karşı karşıya getirmeye çalışan açıklamaları reddediyoruz. Herşeyi nöbet hizmetine endeksleyen ve yaptığımız her şeyi yok sayan bu tavır ve uygulamaları olumlu karşılamamızı kimse bizden beklemesin. Çıktığımız bu yolda belki kırılacağız ama asla bükülmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.