AHOB Yunanistan'a Açılıyor...

AHOB Yunanistan'a Açılıyor...
Samsun’un markası AHOB Yunanistan'a açılıyor

Zekasoft Yazılım T.A.Ş. tarafından geliştirilen anlayarak hızlı okuma yazılımı AHOB, Yunanistan'a açılıyor. Programın AB ülkeleri ile patent çalışmaları başlıyor, Yunancaya çevrildikten sonra kullanıma başlanacak.

Samsun Teknopark'ta faaliyet gösteren Zekasoft Yazılım T.A.Ş. tarafından yazılarak geliştirilen AHOB, Yunanistan pazarına açılıyor. Yunanistanlı işadamı Antonios Kiourtsidis ile görüşen Zekasoft Genel Müdürü Şadi Coşgun, bir kaç ay içerisinde Yunanistan'daki öğrencilerin AHOB kullanmaya başlayacağını söyledi.

Dünya'da ilk kez yapay zeka barındıran bilgisayar programı olan AHOB, dünya markası olma yolunda ilk adımını attı. Marmara Teknopark'taki TEKSEB Kadir Has Binası'ndaki Toplantı Salonu'nda yapılan görüşmeye Yunanistanlı İşadamı Antonios Kiourtsidis ve Zekasoft yetkilileri katıldı. Antonios Kiourtsidis'in sadece AHOB'u incelemek için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Şadi Coşgun, "Yaklaşık 1 yıldır AHOB'u takip eden işadamı ile bugün ofis açmayı planladığımız Marmara Teknopark'ta görüşme yaptık. Kendisi programımızı yakından takip ediyor ve ülkesindeki öğrencilerin kullanmasını istiyordu. Görüşmede programla ilgili detayları paylaştık" dedi.

YUNANCA’YA ÇEVRİLİYOR

İngilizce olarak yapılan görüşmede Şadi Coşgun, AHOB'un faydalarını ve gelişimleri anlattı. Toplantıda Yunanistan'da ortak bir şirket kurulması planlandı. Hafta içerisinde programın Yunanistan ve AB ülkelerinde kullanımı için gerekli patent başvuruları yapılacak. Antonios Kiourtsidis, Yunanistan'da programın Türkçe versiyonunu Yunanca diline çevrilmesi için öğretmenlerden oluşan bir heyet oluşturacak. Yunanistan'daki eğitim öğretim döneminin başlayacağı tarih olan Ağustos 2016'ya kadar programın satışının başlaması düşünülüyor.


SAMSUN’DAN ÇIKAN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Yapılan görüşme Samsun'un markası olan Zekasoft'un da bir başarı hikayesi olarak da anılacak. Öyle ki, programın Ar-Ge çalışmaları için geçen 3 yıldan sonra Eylül 2015'ten bu yana satışı yapılan AHOB, kısa sürede yurt dışına açılmış olacak. AHOB'un Yunanistan'da satışı sonrası AB ülkelerine açılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.