AHMED-İ HANİ TÜRBESİNE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

AHMED-İ HANİ TÜRBESİNE ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Ahmed-i Hani kültür projeleriyle yaşatılıyor

DAP (Doğu Anadolu Projesi) İdaresi’nin desteğiyle, 17. yüzyılda yaşamış edebiyatçı, astronom, şair, tarihçi ve İslam alimi Ahmed-i Hani Hazretleri  için iki farklı proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında, Ahmed-i Hani’nin türbesinin bulunduğu alanının çevre düzenlemesinin temeli atıldı ve adına oluşturulan Halk Kütüphanesi’nin de açılışı gerçekleştirildi.

DAP İdaresince desteklenen ilk projeyle; Doğubayazıt Kaymakamlığı’nın yürütücüsü olduğu, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve DAP İdaresi tarafından desteklenen proje ile önemli manevi şahsiyetlerden Ahmed-I Hani isminin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. Projede, türbe kubbelerinin kurşunla kaplanması, türbenin  ihate duvarlarının bakım ve onarımı, ziyaretçilere ikram edilmek üzere yaptırılan kafeterya  ile peyzaj düzenlemesi yer alıyor.

İkinci proje kapsamında, 1915 Rus işgali döneminden kalma ve atıl durumda olan tren istasyonu onarılarak kütüphane haline getirildi. DAP İdaresi tarafından desteklenen kütüphane de açılış töreniyle hizmete girdi.

Temel atma ve kütüphanenin açılış törenine Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan, Doğubayazıt Müftüsü Mehmet Turan Kancura, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, projenin önemine değindi. Toplam 1 milyon lira bütçesi olan projenin, 500 bin lirası DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 500 bin lirası ise Ağrı İl Özel İdaresi tarafından karşılandı.

 

 

3-006.jpg4-002.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.