AHİLİK KÜLTÜRÜ HARÇTIR

AHİLİK KÜLTÜRÜ HARÇTIR
Ahilik birlik beraberliğin harcıdır

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ahilik kültürünün, benimsediği faziletler ile birlik ve beraberliğimizin harcı olduğunu söyledi.

 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Genç mesajında, "Anadolu’da 13'üncü yüzyılda teşekkül eden Ahilik, bilhassa esnaf ve sanatkârlar arasındaki meslek ahlakını, insani değerleri kurumsallaştırarak, asırlar boyunca sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın teşvik edilmesini sağlamıştır. Tevazuu, dostluk ve komşuluğa değeri, emanete ihanet etmemeyi, sabırlı, cömert, ikram ve kerem sahibi olmayı esas alan Ahilik kültürü, benimsediği bu faziletler ile birlik ve beraberliğimizin harcı olmuştur" dedi.

 

SOSYAL HAYATA KATKI

Başkan Genç, "Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Ahilik, çalışma hayatının yanı sıra sosyal hayatın gelişmesine de katkı sağlamıştır. Gençlerin iyi yetişmesinden meslek kazanmalarına kadar birçok toplumsal görev üstelenen Ahilik anlayışı, gösterdiği dayanışma ve beraberlik anlayışıyla da günümüz dünyasına çok önemli mesajlar vermiştir" ifadelerini kullandı.

 

AHİLİK GELENEĞİ YAŞATILMALI

Esnafların şehir ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Ahilik çok köklü bir gelenek ve kültürün bu güne kadar uzanan çok güzel bir örneğidir. Bu nedenle Ahilik geleneğini mutlaka yaşatmalıyız. Ekonomimizin işleyişine büyük katkılar sağlayan, sosyal yapımızın temelini oluşturan esnaf ve sanatkârlarımıza bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Kültürü Haftası'nı kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.