AĞZI OLAN KONUŞUYOR YA ONA ŞAŞIYORUM

Gazetecilik mesleği malumat sahibi olduğunuz konularda toplumu aydınlatma mesleğidir, oturduğunuz yerden ahkâm kesme veya işkembe i kübradan atıp laf olsun torba dolsun diye icra edilen bir meslek değildir. AK Parti İl Başkanlığında yapılan değişiklikten sonra İlçe Başkanlıklarının da değişeceğini daha önce yazmıştım. Yeni gelen İl Başkanında kendi çalışacağı ekibi seçme hakkına sahip olduğu bir hakikattir. Hakan Karaduman da bu teşkilatın ta başından beri içerisinde olmuş pırıl pırıl bir kardeşimizdir. Gerek inanç, gerek yaşam, gerekse de düşünce biçimi AK Parti’nin tam aradığı özelliklerinden bu kişide olduğunu bizatihi biliyorum. Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde çıkacak olan sonucun hesabını İl Başkanı ile vekiller vereceğine göre teşkilatları oluşturma hakkı da bu insanlarındır. Yok, Adnan Varol İl Başkanlığına layık görülmüş de ilçeye neden layık görülmemiş gibi saçma sapan düşünceleri yazan insanlar olayları bilmeden, akşam kafayı çekip sabah yazdıklarından söyledikleri havada kalıyor.

 

   Önce Adnan Varol’u İlkadım İlçe Başkanlığına kimler getirmiş ona bakmak lazım; Adnan Varol, Fuat Köktaş’ın İl Başkanı olduğu dönemde Erol Köroğlu’nun referansı ile o göreve gelmiş bir arkadaştır. Erdoğan Tok İlkadım Belediye Başkanı olunca da Adnan Varol’un istediği insanların tamamını Belediyeye işe almış, istediği tüm destekleri ona vermiştir. Ama aynı Adnan Varol bu ekibin karşısında Muharrem Göksel’den yana tavır almıştır. Siyasetin olmazsa olmaz kuralı; seni satanı eline imkân geçtiğinde anında silmektir yoksa o seni silecektir. Dolayısıyla Adnan Varol’un görevden alınması kadar doğal bir durum yoktur. Yerine gelmesi muhtemel isimleri daha önce de yazmıştım bu isimlerin en şanslısı Salih Çeliktir. Salih Çelik AK Parti kurulduğu günden beri Kavak’tan başlamak üzere teşkilatın içerisinde bulunmuş bir arkadaştır. Güner Armutlu ismi de telaffuz edilmekte, ancak Güner Beyin iş yoğunluğu dikkate alındığında Salih Çelik daha şanslı gözükmektedir.

 

     Bafra ilçesine gelince, orayla ilgili dün zaten yazmıştım İl Başkanı ve ilçe Başkanının Ankara’ya çağrıldığını da ama sonuç ne oldu onu bilemiyorum. Alaçam’a gelince, orası için ön plana çıkan isimlerden birkaçı şöyle; Salih Uçar, eski ilçe Başkanı Sebahattin Tural ve Büyükşehir Meclis Üyesi Dursun Uz. Bu arkadaşlardan Dursun Uz dışındakileri tanıyorum hepsi o işe layık arkadaşlar. Yakakent ile çok ilgilenmediğimden dolayı kim var kim yok bilmiyorum. Güney ilçelerine gelince Kavak’ta ön plana çıkan iki isim var; birisi Onur Bakır bir diğeri ise Meclis Üyesi Mehmet Uyanık. Bu iki arkadaşı da tanımamakla birlikte Onur Bakır, çok iyi bir arkadaşım, ağabeyim dediğim Merhum Ali Bakır’ın torunuymuş. O aileden asla kötü adam çıkmaz o genç kardeşimiz olursa mutlu olurum. Mehmet Uyanık ismi de güzel bir isim ancak Kavaklı vekil Hasan Basri Kurt, Osman Atlı diye birisinin üzerinde duruyormuş. Orada Esnaf Odası Başkanıymış ama kiminle konuştuysam o arkadaş olursa Kavak’a yazık olur dediler neden dediler onu da bilemiyorum. Ladik’te kuyumcu bir arkadaştan söz ettiler birde Gençlik Kolları Başkanı varmış, ağırlığın da bu başkandan yana olduğunu söylediler.

 

    Tekkeköy’e gelince orası her zaman en sıkıntılı ilçelerden birisidir. Sekiz tane aday adayı varmış. Önceki gün Tekkeköy bölgesindeydim, her adayla ilgili olumlu olumsuz düşünceleri olanlar var. Ancak benim şahsen on beş yıldan beri tanıdığım, güvendiğim ve sevdiğim Muhammet Üstün kardeşimizin orada bu işi en güzel yapacak arkadaşların başında geleceği kanaatindeyim. Neden böyle dediğime gelince Muhammed Üstün hem üniversite mezunudur, hem siyasetin tabanından gelmektedir. Kişilik olarak da dürüst bir kardeşimizdir. Birileri onunla ilgili bazı şeyleri söyleyebilir ama ben Muhammed’i çok uzun zamandan beri tanıyorum ve hiç bir hilesini hurdasını görmedim. İl Başkanlığı ve Tekkeköy’ün Belediye Başkanı Hasan Togar ile uyumlu çalışacak bir arkadaştır. Bu konuda Tekkeköy için en makul kişinin Muhammed Üstün olduğu kanaatindeyim.

 

  Çiçekçilikten böcekçilikten, gazetecilik mesleğine geçen bazı kişiler, AK Parti Genel Merkezinin bu değişikliği yönetemediğinden dem vurmuşlar. Adamlar bu işi çiçekçilikle karıştırmış olmalılar ki, çiçek solunca yenisini diktiği gibi İlçe Başkanının birini alınınca diğerinin anında dikileceğini zannediyor. Bir İlçe Başkanını almak ne kadar zorsa yenisini atamak ondan daha zordur. Dengeler var, kamuoyu var, işin arka planı var, sizin anlayacağınız var da var. Görevden alınan İlçe Başkanlarının kamuoyuna yansımayan o kadar büyük hataları var ki anlatamam. Kimisinin akçeli işleri, kimisinin zamparalık işleri, kimisinin akla hayale gelmeyen farklı işleri var. Asarcık İlçe Başkanı ise görevden alınınca yerine konulacak ondan daha iyi birisi bulunamayacağından görevde kalması kararlaştırıldı. Birde alınan İlçe Başkanını görevden alınan birisinin arayıp, oh oldu demesi de bu işin tuzu biberi oldu bilmem anlatabildim mi… Çiçekçi böcekçi arkadaşlar, Öyle bilmeden, araştırmadan gece kafayı çekip sabah klavyenin başına geçmeyin. Benim gibi iyice araştırın da ondan sonra yazın emi. Bilmiyorsanız utanmayın, arayın ben size doğruları söylerim. Şimdilik bu kadar yeter hoşça kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR