Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Ağız ve Diş Sağlığı Haftasının, bugüne kadar çözülememiş pek çok sorunlarıyla kutlandığını belirten Taşkın, bu sorunların çözüm beklediğini söyledi.

Ülkemizde ağız ve diş sağlığına önem verilmediğini belirten Necip Taşkın, şunları söyledi: “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde Diş Hekimlerinden, tüm sağlık çalışanlarına kadar görevliler büyük bir özveriyle çalışarak halkın ağız ve diş sağlığı için emek harcıyor. Harcanan emek ve zaman toplum sağlığı için çok önemlidir.

Avrupa’ya göre ülkemizde diş hekimi sayısı az. Fakültelerden mezun olanlar atanamıyor. Dünya diş hekimliği istatistiklerini incelediğimiz zaman ülkemiz de 100 bin kişiye düşen diş hekimi sayısı ortalama 30’dur. Bu sayı ülkemizin ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermediğini gösteriyor. Ülkemizde diş hekimliğinde ciddi istihdam açığı var. Diş hekimi sayısının az olması çalışanların iş yükünü artırıyor. Bu da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde hizmetin daha etkin ve verimli bir şekilde verilmesini engelliyor.

Ülkemizde her yıl kutlanan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası, ADSM’lerinde çalışanların sorunlarının çözülmesini istemekle geçiyor. Yetersiz personel nedeniyle artan iş yükü, ADSM’lerinde çalışanlarda çeşitli sorunların oluşmasına neden oluyor. Ayrıca işyerinden kaynaklı sorunlar nedeniyle çalışanların motivasyonu bozuluyor. Ülkemizde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri hem yetersiz, hem de binaların fiziki şartlarının elverişsiz olması nedeniyle çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkabiliyor. Sağlık Bakanlığı, ADSM’lerde çalışma şartlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere, yeterli sayıda istihdam, özlük haklarının iyileştirilmesi gibi çeşitli konularda ağız ve diş sağlığı çalışanlarının sorunlarını çözmelidir.

Anadolu Sağlık Sen olarak, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle, tüm ADSM çalışanlarının bu önemli haftasını kutluyor ve sorunların bir an önce çözülmesini umut ederek, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.