AĞIR DARBE ALDIK

Son yedi maçımız kötü gidişatımızın sinyalini veriyordu. Üç beraberlik iki mağlubiyet iki galibiyet ile topladığımız  9 puan. Kaybedilen tam on iki puan. Kötü oynayalım ama maçı kazanalım diyenler, buyrun. Gerçekler üzerine konuşalım mı artık. İstisnaların arkasına saklanmayın. Bu saçmalıkları gören, başımıza gelecekleri hisseden, uyaran taraftarları hain ilan eden arkadaşlar. Bilakis ceza keser size kötü futbol bunları anlatmaya çalışıyorduk aylardır. İyi olmak zorundayız dedik. Kötü futbol diye birşey yok dedik. Dersinize iyi çalışıp, rakibi iyi analiz edip çıkıp takır takır oynayıp kazanmak zorundasınız dedik.  Kötü bişey demedik. Her ne dediysek Samsunspor içindi.

Menemenspor büyütülecek bir takım mı? değil. Aynı Balıkesirspor gibi. Erken bulabileceğimiz bir gol ile farka gideriz diyorduk. Aradığımız golüde istediğimiz gibi erkenden bulmuştuk aslında. İkinci gol bulmadaki baskımıza telaş eklenince amatör hataları beraberinde getirdik. Çok basit bir gol yedik. Akabinde Yasin, Coureur ve Hamroun, beceriksizlikleri ile maçın kaderini belirlediler. Yakaladıkları birçok pozisyonu değerlendiremediler. Beraberlik Samsunspor' u aşırı rahatsız etmişti. Galibiyet golü için takımın tamamının Menemenspor ceza alanı içine odaklanması asrın hatasıydı. Gol geciktikçe defansımız ileri uçlara destek için tehlikeli açıklar vermeye başladı. Ve bu rizikoların neticesinde Menemenspor' un ikinci golü inanılmaz büyük bir defans hatası ile geldi. Bu gol önce futbolcularımızı sonra hocamızı şoka soktu. Dje Dje' nin oyundan alınmasının başka bir açıklaması olamaz çünki. Veli' nin ters kafa vuruşuyla günün adamı Batuhan' ı avlaması Samsunspor' u ipten aldı.

Menemenspor karşısında son  saniyelerde şuursuz futbol ile galibiyet aradık ama maalesef dan dun futbol ile galibiyet gelmezdi, gelmediği gibi kontrolsüz baskı ile ancak kontradan gol yenirdi. Allah'tan şansımız yine yanımızdaydı, Menemenspor' un en az üç dört pozisyonu vardı yüzde yüz.
Halbuki ayağı yere basan, basit, temiz bir futbol yeterliydi bu maçta. Yasin, Gökhan, Hamroun, coureur, Caner, Keremcan ve Savi birbirinden  farklı değildiler. Düşük modda maçı tamamladılar. Neler yapabileceğini bildiğimiz Kubilay ise oyunda olduğu sürece sorumluluk almamayı tercih etti. Yabancılarımızın başarısızlığı şuan ki durumu sanki açıklar gibi. Toma ve  Coureur görülen o ki pek de işimize yaramadı. 
  
Menemenspor'un oyunu çirkinleştirdiği gerçeğide mağlubiyetin üstünü örtemez. Aldığımız bu darbenin hasar tesbit çalışmalarına bakacağız. Henüz hiçbir şey bitmedi demekten bıktınız benim gibi biliyorum ama yapacak hiç birşey yok. Önümüze bakacağız. Son saniyeye kadar bu yarıştayız. 
    
Sahada kalitesini gösteremeyip, İzmir' de çok değerli iki puan bırakan,  belkide ilk iki şansımızı zora sokan  futbolcularımızın, transfer zamanı geldiğinde masada nasıl eseceğini  merak etmiyo değilim. En yakın rakibine son dört hafta kala beş puan fark yapan Giresunspor' un Süperlig biletini aldığını düşünüyorum. 

Bu saatten sonra ya Samsunspor ya Adanademirspor ikinciliği alır. İstanbul, Altay, Altınordu' nun sadece playoff şanslarının kaldığını düşünüyorum. Hepimiz çok çok üzgünüz ama unutmayın herşey olacağına varır. Bekleyip göreceğiz.

Hoşçakalın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR