AĞACI KESMEDİLER

AĞACI KESMEDİLER
Ağacı kesmemek için kamelyayı çevresine yaptılar

Havza Belediyesi tarafından Kevser Akıllı Park’ta yapılan çevre düzenlemeleri sırasında 70 yıllık çınar ağacını kesmemek için kamelyayı ağaç içerisinde kalacak şekilde yaptılar.
Havza Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan ve ilçenin en önemli sosyal yaşam alanı olan Kevser Akıllı Park’ta çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı.
Çalışmalar esnasında vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gölgelik alan oluşturmak için kamelya yapılmak istenen alanda yaklaşık 70 yaşında olan bir çınar ağacının olması üzerine yapılan kamelyanın çatı kısmı ağaca zarar verilmeyecek şekilde çevresine yapıldı.
Çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Kevser Akıllı Park’ın ilçenin en önemli sosyal yaşam alanlarında olduğunu belirterek; “ Çevre düzenlemeleri kapsamında halkımızdan gelen talep üzerine bu alanda kamelya inşa etme kararı alında. Fakat alanda bulunan çınar ağacına zarar vermemek adına kamelyanın çatısını ağaca zarar vermemek adına ağaç içerisinde kalacak şekilde yaptık. Havza Belediyesi olarak çevreci yaklaşım ile göreve geldiğimiz günden bu güne 70 bin ağaç dikimi yaptık. Bunun yanı sıra parklarımızda yüz binler ile ifade edilen süs bitkisi ile Havzanın yeşil dokusuna katkıda bulunduk.” dedi.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.