Afrin kahramanlarına "1071" mektup

Afrin kahramanlarına "1071" mektup
Samsun'da ortaokul öğrencileri Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral vermek amacıyla duygularını mektuba döktü.

İlkadım ilçesindeki Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, öğretmenlerin de desteği ile Afrin'de mücadele eden Mehmetçik için mektup yazdı. 

Okul Müdürü Recai Oruç yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'in yanında olduklarını hissettirmek ve moral vermek amacıyla Afrin'deki askerlere mektup yazdıklarını söyledi. 

Vatanın bütünlüğü için Türk askerinin Afrin'de mücadele ettiğine vurgu yapan Oruç, "Biz de manevi olarak onların yanında olmak için 995 öğrencimiz, 76 öğretmenimiz ile 1071 adet mektup yazdık." dedi.

Fen bilimleri öğretmeni Esin Taşkın ise Afrin'de kahraman Türk askerinin yanında olduklarını vurgulamak için mektup yazdıklarını belirterek, "1071'de atalarımız kahramanca bir destan yazdı. Bugün de askerimiz Afrin'de destan yazdı." dedi. 

 

Öğrencilerden Abdullah Efe Çörtük de "1071 Afrin kahramanına" diye başladığı mektubunda şu satırlara yer verdi: 

"Siz Afrin'de teröristler ile savaşırken masum Suriyelileri korurken biz de gücümüz yettiği kadar sizlere maddi, manevi destek oluyoruz. Siz devletimizin gücünü yerli silahlar ile gösteriyorsunuz. Biz zalimin karşısında mazlumun yanında Müslüman, cesur, kahraman bir milletiz. Biz hak yolunda oldukça neslimiz yolunu şaşırmaz. Gazamız mübarek olsun."

Yazdıkları mektupları zarflara koyan öğrenciler, Afrin'deki askerlere gönderilmesi için öğretmenlerine teslim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.