Afgan Aktari: 'Sahte Senetle Kandırıldık'

Afgan Aktari: 'Sahte Senetle Kandırıldık'
Geçtiğimiz aylarda Atakum Gençlik Merkezi'ni inşaatında çalıştığını söyleyen Afgan kökenli Ali Rıza Aktari, "4 kişilik çalışma ekibimizden benimle birlikte 3 kişi alacağımıza karşılık sahte senet verilerek kandırıldık." dedi.

"TEHDİT EDİLDİK"

Hakkı olan parayı almak için ilgili kişinin yanına gittiklerini söyleyen Afganistanlı Ali Rıza Aktari, "İnşaatta benim gibi Afgan kökenlilerden oluşan toplam 4 kişilik bir ekiple mermer yapma işinde çalıştık. Çalışmamız toplamda 2 ay sürdü, alacağımız para da iki ay karşılığında 2 bin liraydı. İnşaat biteli 3 ay oldu bize 5 ayda kişi başı 750'şer lira verildi. Kalan alacaklarımız için senet verildi. Sonrada senetlerin sahte olduğunu öğrendik.

"SENETLERİN KARŞILIĞI YOK"

Bankaya gittiğimizde senedin karşılığı yoktu. Biz yol yordam bilmiyoruz. Türkiye yasalarını bilmiyoruz. Senedi veren Mermerci Y.U. isimli şahısa para almak için gittiğimizde bize paranızı vereceğim dedi ancak vermedi diyen  Aktari, "En son gittiğimizde de Y.U. bize, 'Bir daha buraya gelirseniz size dayak attırırım' dedi ve bizi tehdit etti" dedi. "Yasaları bilmediğimizden hakkımızı nasıl arayacağımızı da bilmiyoruz. Samsun'u yönetenler bize sahip çıksın"şeklinde konuştu.

"HAK ETTİĞİM ALACAĞIMI İSTİYORUM"

Benim eşim ve 3 tane çocuğum var. Paraya çok ihtiyacım var, hakkımız olan parayı istiyoruz. 2 Yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Kira veriyorum. Kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum. Paramı alamadığımdan  çok mağdur durumdayım, diyen Ali Rıza Aktari,"Biz Y.U.'nun yanında çalışırken başka bir yerden çalışma teklifi geldi fakat Y.U. 'İşimiz bitmedi' diyerek bizi oraya göndermedi. Benim hem para kazanmama engel oldu hem de paramı vermiyor." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.