Afete Karşı Sıkı Önlem

Afete Karşı Sıkı Önlem
Arazi yapısı ve yağmurdan dolayı oluşan heyelanlara karşı Terme Belediyesi, her türlü güvenlik önlemini alıyor.

Samsun’un Terme İlçesi Yüksekyayla Mahallesi’nde arazi yapısı ve yağmurlardan dolayı heyelan meydana geldi.  Heyelan nedeniyle mahalle yolu tamamen kapanırken Belediye Başkanı Şenol Kul, Belediye Meclis üyeleri Sabri Arslan ve Muhittin Gürler ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu, vatandaşların sorunlarını dinledi.

SORUNLARA ANINDA ÇÖZÜM

İlçe genelinde her hangi bir doğal afet karşısında alınması gereken her türlü önlemi aldıklarını söyleyen Başkan Kul, “Öncelikle vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Heyelan olduğu bilgisinin bizlere bildirilmesinin ardından ekiplerimiz kısa sürede olay yerine gelerek incelemelerde bulunmuş, can ve mal kaybına neden olmamak için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamışlardır. Heyelanın aşırı yağış ve mevcut arazi yapısından kaynaklandığını düşünüyoruz. Modernize ettiğimiz araç ve iş makinalarımızda bu tür sorunlara anında çözüm üretiyoruz. Havaların yağışlı olmasından dolayı çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık. İnsan hayatı bizim için her şeyden önce gelir” dedi.

Başkan Kul, heyelanın Samsun AFAD yetkililerine bildirildiğini,  bölgede yapılacak çalışmaların ardından hazırlanacak rapor doğrultusunda hareket edeceklerini de sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.