AFAT KURBANLARI SÜRÜYOR

AFAT KURBANLARI SÜRÜYOR
Havza'ya bağlı Aslançayır Mahallesi'nde öğle namazının ardından Afat kurban kesimi yapıldı.

Arslançayır Mahallesi Muhtarı Kurtman Yılmaz Afat Kurbanı kesmenin uzun yıllardır süren bir gelenek olduğunu ifade etti. 
Yılmaz, "Her yıl yazın gelmesiyle birlikte yapılan 'Afet Kurbanı' tarihi çok eskiye dayanan bu etkinlik hiç aksatılmadan yapılmakta. Her türlü doğal afetlerden korunmak amacıyla dualarla başlayan etkinlik, imece usulü ile kurbanların kesilmesi, kazanlarla hazırlanan yemeklerin yenmesiyle devam ediyor. Bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Programda konuşan Havza Belediye Başkan Vekili Seyit Ahmet Ünal çiftçilere afetsiz ve bereketli bir yıl dileyerek, "Cenab-ı Mevla'm niyetlerinizi kabul etsin." dedi.
Etkinliğe Havza Belediye Başkan Vekili Seyit Ahmet Ünal, Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Gümüştekin, İsmail Kurkmazlı, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, CHP ilçe Başkanı Ertaş Çoban, Saadet Partisi İlçe Başkanı Saffet Ergin, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, İşadamı Veli Kurt, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.