ADLİYE'DE GÜVENLİK ZAFİYETİ

ADLİYE'DE GÜVENLİK ZAFİYETİ
Samsun Adliye Sarayı’ndaki güvenlik zafiyeti ziyaretçilerini şaşırtıyor

SAMSUN ADLİYE SARAYI’NDA GÜVENLİK ZAFİYETİ

Samsun Adliye Sarayı’ndaki güvenlik zafiyeti ziyaretçilerini şaşırtıyor

 

ADLİ SİCİL’E GİRİŞ SERBEST

Samsun Adliye Sarayı’nın üst giriş katında bulunan Adli Sicil bölümüne, hiçbir aranma, üst kontrolü işlemi yapılmadan girilmesi, güvenlik zafiyeti olarak yorumlandı. Daha önce pek çok adliyede yaşanan terör saldırılarından ders alınmaması da tepkilere yol açtı.

OYSA BUNALTAN BİR KONTROL VAR

Eğer Adli Sicil’de değil de Adliye’nin başka birimlerinde işiniz varsa, üstünüzü aramaktan imtina edip, kontrol cihazının her ötmesiyle tekrar tekrar geçmenizi istiyorlar. Kemerine kadar ne kadar metal eşyası varsa, defalarca cihazdan geri dönüp tekrar geçenler, adeta canından beziyor. Daha önce mahkemesine geciktiğini belirten bir vatandaş şunları söyledi; “Cihazdan defalarca geçtim, en sonunda üstümü arayın kardeşim, kemerimi bile çıkarttım dedim. Sonra fark ettim ki ceket cebim yırtılmış ve tükenmez kalem astara düşmüş, onu çıkardım oradan da yukarı çıkabildim. Oysa üstümü arasalar, bu eziyeti çekmeyecektim”.

BU NE PERHİZ…

Adli Sicil kısmına güvenlik kontrolü olmadan girilebiliyor olmasını sorduğumuz vatandaşlar, önce soruyu şaşkınlıkla karşıladılar. Hiç dikkat etmediklerini ve cidden şimdi fark ettiklerini söylediler. “Oysa içeri girerken, öten ayakkabı tokam için bile aletten tekrar geçtim, şimdi bu iş mi?” diyerek durumun ironik hâline tercüman oldular.

İŞ İŞTEN GEÇMEDEN…

Yetkililerin bu güvenlik açığını bir önce gidermesini isteyen vatandaşlar, “İş işten geçmeden, canlar yanmadan bu zafiyet giderilmeli. Testi kırıldıktan sonra neye yarar alacağın önlem” diyerek yetkileri göreve davet ettiler. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.