ADLİYE KARIŞTI

ADLİYE KARIŞTI
İstanbul Adalet Sarayı karıştı!.. Çevik kuvvet müdahale etti
Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda bir grup avukata çevik kuvvet ve özel güvenlik görevlileri müdahale etti.
Öğle saatlerinde adliyenin 'C' girişinde bulunan x-ray cihazında çantasını aratmak istemeyen bir avukat ile özel güvenlik arasında başlayan tartışma, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukatın da destek vermesi üzerine büyüdü. X-ray cihazı önünde eylem yapan avukatlar, çantalarının aranmasının kanuna aykırı olduğunu savundu. Yaklaşık yarım saat süren tartışmaların ardından bazı avukatlar çantalarını yerlere atarak, bu kez x-ray cihazından çantasız geçmek istedi. Bu durum avukatlarla polis arasında yeni bir gerginliğe yol açtı. Gerginliğin büyümesinin ardından çevik kuvvet ve özel güvenlik görevlileri, avukat grubuna müdahale etti. Müdahale sırasında avukatlar, kalkanlarla adliye dışına itilerek çıkarıldı. Yerlere atılan çantalar da toplanarak avukatlara verildi. Adliyede yaşanan arbede anları ise cep telefonu kameralarına yansıdı.

SAVCININ ŞEHİT EDİLMESİNİN ARDINDAN ARAMALAR SIKLAŞTI
Çağlayan Adalet Sarayı'ndaki odasında, 31 Mart 2015 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından güvenlik zafiyeti oluşturduğu gerekçesiyle avukatların da çantası x-ray cihazından geçirilmeye başlanmıştı. Bu duruma itiraz eden avukatların sicil numarası alınıp tutanak tutuluyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, başsavcılık, çantasını x-ray cihazından geçirmek istemeyen avukatların girişine izin verilmeyeceği talimatını vermişti. Avukatlar ise, avukatlık kanunu gereği, sır saklama yükümlüğü gerekçesiyle avukatların üzerinin ve çantalarının aranamayacağı görüşünde.
 (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.