ADIM ADIM HEDEFE YÜRÜYORUZ!

TFF 2.Lig Beyaz Grupta şampiyonluk kovalayan Yılport Samsunspor kendi saha ve taraftarları önünde Niğde Anadoluspor’u konuk etti. Kendisi için çok önem arz eden bu müsabakada taraftarların desteğini arkasına alarak mutlak kazanmak adına sahada yerini aldılar. Bu hafta itibari ile her maç kırmızı şimşekler için bir final içerisinde geçerek her maçı kazanmak zorunda olması müsabakaların zor geçeceğini gösteriyor.

 

Efsane başkan İsmail Uyanık ‘bu yoldan dönüş yok biz bu ligden bir an evvel çıkacaktır, Samsunspor layık olduğu ligde yerini alacaktır’ dedi. Bu atmosferle başlayan ve taraftarlarımızın da büyük destek verdiği Niğde Anadoluspor maçı Yılport Samsunspor ’un önde baskısı ve ataklarıyla başladı. Bu önde baskı ile Ramazan Çevik’in sağdan içeri girerek sol ayağıyla Bahattin’in tam ayağına bir orta kesmesi sonucu Bahattin’e yalnızca dokunmak kaldı 1-0... Dakikalar 7’yi gösterdiğinde Bahattin’in golü atması ardından hemen rakip hızlı bir atakla kalemize geldi ve kaleci Ahmet’in ayağıyla müthiş kurtarışı sonucu kalemiz bir tehlikeyi sıkıntısız atlatmış oldu.

 

Golden sonra rahat bir nefes alan Yılport Samsunspor, ikinci golü bulmak için rakip kalede ataklarını sıklaştırdı. Yeni 19 Mayıs stadında taraftarlar takımlarına inanılmaz bir destek vererek ateşlediler. Yediği golden sonra biraz toparlanan Niğde Anadoluspor az da olsa Samsunspor kalesini yokladılar. Yılport Samsunspor kendi evindeki bu maçı farklı kazanmak için büyük bir mücadele örneği sergilediler. İlk yarı itibariyle 10 gol girişimi maalesef sonuçlanmadı ve bütün fırsatları oyuncularımız harcadılar. Buna rağmen bu coşku çok güzeldi. Yeni 19 Mayıs stadı tarihi günlerinden birini yaşadı. İlk yarı bu sonuçla sona erdi fakat çok çok farklı da olabilirdi.

 

İkinci yarıya da hareketli coşkulu başlayan Yılport Samsunspor, müthiş taraftarıyla bütünleşerek rakip kaleye sürekli ataklar yaparak coşkusunu diri tuttu.  Ve 51.dk’da sol kanatta İlyas Kubilay Yavuz’u gören Abdülkadir topu onunla buluşturdu. Müthiş bir bitirici sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı plase vuruş golle sonuçlandı. Taraftarlarla birlikte coşan Yılport Samsunsporlu oyuncular büyük bir sevinç yaşadı. Ancak bu sevinç esnasında soğukkanlılığını koruyan İsmet Taşdemir bu gol sevinci arasını fırsat görerek Nuri Terliksiz’i yanına çağırarak birçok uyarılarda bulunması, hocanın ne kadar aklı başında olduğu ve sürekli taktik disiplinini düşündüğü de ortaya açıkça çıkmış oldu.

 

Dakikalar 63’ü gösterdiğinde İsmet Hoca 2.golü atan İlyas Kubilay Yavuz’u oyundan alarak taraftarına alkışlattı. Yerine Yılmaz Özeren’i aldı hoca. Bu değişikliği taktiksel olarak çıkarttığını düşündüm. Ancak İlyas’ın oyundan çıkartılmasına tepki göstermesini hiç beklemiyordum. İlyas, çok tepki gösterdi hatta yedek kulübesine oturmayı reddetti ve içeri girmek üzereydi ki Teknik menajer Yücel Uyar zorla kulübeye oturtturdu. Nihayetinde genç oyuncular bunlar adrenalin etkisiyle tepki göstermiş olabilir. Üzerine çok durmamak lazım. Dakikalar 75’i gösterdiğinde, ilk golü atan Bahattin Köse oyundan alınarak yerine Samet Asatekin oyuna dâhil oldu. Ve Bahattin’i taraftarlar oldukça çok alkışladı. Son değişikliği de Ramazan Çevik’i oyundan alarak ve yerine Onur Eriş’i sokarak dakika 79’da yapan İsmet hocanın rakibin kompakt futboluna karşılık taktik disiplinden taviz vermemesi adına bu değişiklikleri yaptığını düşünüyorum.

 

Ayrıca bu kadar rahat oynamamamız gerektiği konusunda herkes hem fikir. Bu kadar gol fırsatı geliyorsa atacaksın, 2 gol atmakla bitmez. Bazı maçlar olur ki rakibin de 2 atar. Bu kadar cömert davranmamak lazım. İlk yarı 10 gol girişimi ikinci yarı ise en az 6 gol girişimi sonuçsuz kaldı.  İsmet Taşdemir hocanın bu duruma bir çözüm bulacağına eminim.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR