Adı Anadolu

Amerika"nın, Türkiye"yi Kürt açılımını yapmaya razı edebilmesi için Türkiye"nin milli güçlerinin, etkisiz hale getirilmesi gerekiyordu. Bunun için Türk Ordusunu, ve diğer yurtsever güçleri  ve dernekleri hedef alan Ergenekon tertibi sahneye kondu.
ABD"ye mecbur ve mahkûm olan AKP hemen harekete geçti.
AKP"nin en büyük destekçisi doğal olarak Fethullahçılar oldu. F Tipi Örgüt bütün basın yayın organları ile harekete geçti ve AKP"ye kayıtsız şartsız desteğini sundu.
PKK ise Kürt açılımını, Öcalan"ın ağzından, ^^^^Cumhuriyetin kuruluşundan sonra gerçekleştirilen en büyük atılım ^^^^olarak değerlendirdi.,, Böylece bugün Türkiye"nin gündemini işgal eden en önemli konuda tam bir ittifak halinde oldukları ortaya çıktı.
Tertibi uygulayacak olan güç Amerikanın tam 40 yıldır sabırla örgütlediği ve devlet içinde, emniyette, yargıda ve devletin diğer kurumlarına sızdırdığı F tipi örgüttür AKP"nin, ABD"nin söylediklerine uymaktan başka bir şansı zaten yok… PKK ise ABD"nin ve AKP"nin mecburiyetlerini kendisi için tarihi bir şans olarak görüyor. Onun için bütün gücüyle Ergenekon tertibini destekliyor.  Dörtlünün aynı tutumu aldığı konu başlıklarını daha da artırabiliriz. Örneğin Türkiye"nin AB kapısına bağlı kalması noktasında da ortak hareket söz konusudur.
Abdullah Öcalan"ın son olarak avukatları aracılığıyla Avrupa ve özellikle alman  basınına bildiri vererek Fethullah Gülen"e açıktan methiyeler düzmesi ve dostluk elini uzatması bu kader birliğinin sonucudur.. İbret verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Bir yanıyla ülkenin karşı karşıya olduğu tehdidin boyutları ortaya çıkmaktadır.
Emperyalizm, kaderini emperyalistlerle birleştirmiş iktidar sahipleri, Ortaçağ özlemcisi karanlık güçler ve ülke bütünlüğü ile milli birliği hedef almış silahlı bölücülük kol kola harekete geçmiş bulunuyorlar, Ama bu tablo"nun bir de iyi yanı vardır. Ergenekon tertibi, malum basın yayın organlarında büyük bir yalan propaganda eşliğinde sahneye konduğunda doğal olarak yurttaşların önemli bir kısmının kafasında “acaba” sorularına ve “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” kanaatlerine yol açmıştı   Ama yukarıdaki tablo bütün bu soruları ve acabaları önemli ölçüde ortadan kaldırmaktadır.
“Ergenekon Operasyonu olmasaydı, !!!
Kürt açılımı bu kadar rahat gerçekleştirilmeye çalışılamazdı ,, ve cesaret edilemezdi diyen  sözüm ona  karanlık aydınlar diyecek bir şey bulamayınca  elindeki malzemeyle bu kadar olur  manasına getirdiler …,
Sınırların ötesinden gelen habur karşılama rezaleti oyunu bozdu ,,
Başbakanın  bile hevesi kaçtı  yada  olabileceklerden korktu 
Ver misketlerimi annem çağırıyor !!!! adı da Anadolu
Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR