ÜLKEMİZİN GÜZELLİKLERİ...

Sahibi olduğumuz Turizm Firmamız organizasyonuyla hafta sonu Isparta, Burdur ve Denizli'de bulunduk... Çoğunluğu Samsunlu iş adamlarından oluşan grubumuzla  ülkemizin bu üç ilindeki güzellikleri mahallinde gördük..
     İş adamı Ali Ceylandağ, Ali Okuş, Serkan Korkmaz, İhsan bey, Fahrettin bey, Hasan bey ve eşleriyle, emekli bay ve bayan memurlardan oluşan grubumuzla kayda değer bir "Tur" yaptık. Netice Ceylandağ hoca hanımın, grubuyla birlikte yapmakta olduğu rutin gezilerinden birini, bu defa birlikte gerçekleştirdik. Kudüs programımıza da iştirak eden bu grubumuzu, başta koordineyi yapan hoca hanım olmak üzere kutluyorum. Ülkemize ve değerlerimize uygun dünya merkezlerini ziyâret etkileri her türlü takdiri hak eden bir duyarlılıktır.
     Allah'ın nimetlerini ne kadar saysanız azdır, tekrar baktıkça farklı bir derinlik görürsünüz. Bu pratik gerçeği Kur'an açıklamıştır. Özellikle ülkemiz, kainat harikası tablolarla doludur. Bunlar, ancak gezip görerek fark edilmektedir.
     Koronavirüs tedbirlerine dikkat ederek, pandemi kurallarını uygulayarak gerçekleştirdiğimiz gezimizde; duygu, bilgi, tefekkür ve tezekkür ortak değerlendirme başlıklarını oluşturdu. 
     Ispartanın Lavanta kokulu bahçeleri, örneği dünyada görülmeyen bir güzellik oluşturmaktadır. Temmuz ayında çiçeği, ağustos ayında da kokusuyla marka değere sahip olan Lavanta bahçeleri; Isparta Kuyucak köyünü anlamlı hale getirmiştir.
    İsparta Eğridir gölü, Süleyman Demirel vakfı, Halı müzesi, Selçuklu dönem cami ve medreseleri; Ispartanın tarihi derinlikleriyle günümüz değerlerini harmanlamaktadır. İlçeleriyle birlikte 500-600 bin nüfusa sahip olan Isparta; gezip, görülmeye değer bir anadolu şehridir.
     Gezi programımız içinde önemli yer tutan bir başka güzel ilimiz de Burdur olmuştur.  Burdur Salda gölü de, dünya markası değere sahiptir. Mavinin ve yeşilin tüm tonlarına sahip olan Salda gölü; yaklaşık 45 bin km2 bir alana sahip, Türkiyede tuz oranı en yüksek ve derinliği 200 mt'yi bulan tek göldür. Mantar ve sivilceye iyi gelen göl suyu, ziyaretçilerin yüzme amaçlı da değerlendirdikleri bir güzelliğe sahiptir.
     Burdur Ulu Camii, saat kulesi ve dört ayaklı türbe de gezilip, görülecek yerlerdendir. Sözünü ettiğimiz mekanları çizaret etmekle, Burdur hakkında bir kanaat oluşmaktadır. Tarihi derinliği ve çoğrafi güzelliği; Burdur'un ön plana çıkan görülen  özelliğidir. 
     Gezi programımızın bir başka noktası; Denizli/Pamukkale/Travertenleri olmuştur.  Pamukkale müzesi adı altında çevrili olan devasa bölgede; tarihi medeniyet, çoğrafi güzellik, dünya harikası Travertenler bulunmaktadır. İnsan ruhunu dinlendiren, zihnini zenginleştiren, kalbini rahatlatan Travertenlerle buluşup, kucaklaşmak harika bir duygu oluşturmaktadır.
     Denizli'nin bir başta özelliği de, çatal-bıçak kullanmadan yenen "Kebap"ıdır. Önce yadırgadığımız ama yeyince de mutlu olduğumuz yemek biçimi; muhteva ve lezzetiyle, ayrı bir motif motif oluşturmuştur.
     Tatilden ziyade, kültür merkezli olarak gerçekleştirdiğimiz,  bir gece konaklamalı iki günlük; İsparta, Burdur ve Denizli gezimizden mutlu ve duygulu döndük. KESMEN TURİZM hizmeti olarak sunduğumuz yurtiçi ve yurtdışı kültür turlarımızla; tatili değil kültürü, dinlenmeyi değil öğrenmeyi, gezmeyi değil görmeyi hedefliyoruz. Böylece, kainatın ayetlerini okuyoruz.
    Firma sahibi olarak; kokartlı rehberlerimizle birlikte, grubumuza yolculuğun başından sonuna kadar refakat ve rehberlik yaparak, gezinin bütünlük oluşturmasına ve muhabbet duygusuyla tamamlanmasına katkı sağlamaya çalışıyorum.  Gayemiz; ülkemizi ve dünyayı tanımak ve misafirlerimize tanıtmaktır. Allah'ın ayetleri olarak kabul ettiğimiz kainatın okunmasına katkı sağlamaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR