ADAY OLACAKLAR NEREDE?

ADAY OLACAKLAR NEREDE?
1 Kasım'da yapılacak erken genel seçim öncesinde aday olmak isteyen memurler ve diğer kamu görevlilerinin istifa edeceği tarih dün(31 Ağustos) akşam saat 17.00 itibariyle sona erdi.

DÜN AKŞAM SONA ERDİ
Yüksek Seçim Kurulu'nun yayınladığı karar ile erken genel seçimde milletvekili olmak isteyen memurlar ve diğer kamu görevlilerinin istifa etmek veya emekliye ayrılmak için vermeleri gereken dilekçelerine ilişkin son tarih olan 31 Ağustos 2015 saat 17.00 itibariyle sona erdi. Bu tarihten sonra adaylık için başvuranların bir daha memuriyete geri dönme imkânı olmayacak.

YSK TARİH VERMİŞTİ
25 Ağustos tarihinde yayınlanan kararda 31 Ağustos tarihine kadar süre tanınmış ve istifa etmesi gereken memur ve diğer kamu görevlileri açıklanmıştı. Buna göre; Hakimler ve savcılar, Yüksek yargı organları mensupları, Yüksek Öğretim Kurumu öğretim elemanları, Belediye Başkanları,Subaylar ile Astsubaylar, Belediye meclisi üyeleri, Kamu niteliğindeki meslek kuruluşları vs. ilan edilmişti.

İSTİFA EDEN ÇOK AZ
Aldığımız son bilgilere göre Samsun'dan aday olmak isteyen Prof.Dr. Hakan Altuntaş istifa ederek AK Parti'ye müracaat etti. Dün akşam itibariyle AK Parti'ye müracaat edenlerden Milletvekili Hasan Basri Kurt, Önceki dönem Aday Adayı Ahmet Okuyucu, Cemal Uyar, CHP'de ise istifa ederek aday olan öğretmen Cem Yılmaz'ın olduğu, MHP'ye ise istifa edip aday olanın bulunmadığı bilgisine ulaşıldı. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.