ADAY ADAYLARINI DEĞERLENDİRMEYE DEVAM

Bugün son yazdığımız yazıda belediye başkan aday adayları ile ilgili en son kaldığımız yerden devam edeceğiz ancak şunu belirtmek isterim ki yaptığımız değerlendirmelerden herkesin memnun olması elbette mümkün değil. Bazı kendini bilmezler, ileri geri yorumlar yapıyorlar, ben onlara ne zaman adam derim biliyor musunuz; ne zamanki adam gibi adlarını, soyadlarını, telefon numaralarını yazarlar işte o zaman onlara adam derim. Öyle müstear isimlerle klavye kahramanlığı yapmak adamlık değil, hakaret edenlerle mahkemede görüşeceğiz. Bizi tanıyanlar bugüne kadar nasıl bir duruş gösterdiğimizi çok iyi bilirler, biz bugüne kadar kimsenin adamı olmadık, doğruların adamı olduk, bizi kimse başkalarıyla karıştırmasın. Ayrıca yazılan yazılardan herkesin memnun olmasını da beklemiyoruz, biz objektif olarak gözlemlediğimizi yazıyoruz, katılan olur  katılmayan olur ona da saygı duyarız. Örneğin Nihat Soğuk’la ilgili yaptığımız değerlendirmeyle ilgili bir okurumuz sen hiçbir şey bilmiyorsun; Nihat Soğuk, Reis’i evinde ağırlamış diye yazmış, bunu yazan zavallı arkadaşın reisicumhuru hiç tanımadığı ortada. Reisicumhurun eskiden Rize’ye gittiğimde Ardeşen’in belediye başkanı olan İmdat Sütlüoğlu’nun evinde kalırdı ama İmdat Sütlüoğlu’nun yaş haddine üç, dört aya kala Çaykur Genel Müdürlüğü’nden almış olduğunu bilmeyecek kadar cahil bir insan bu yorumu yazan. Şayet bu işler öyle evlerde kalmayla, misafir ağırlamalarla olsaydı, kimse bulunduğu görevde kalmazdı. Bu kadar izahattan sonra gelelim konumuza.

Malumunuz son yazımızı Tekkeköy’ü değerlendirerek bitirmiştik, bugün diğer ilçeleri yazmaya çalışacağız. Canik ilçesinde durum nedir derseniz, malum Osman Genç Büyükşehir aday adayı, kanaatimce aday olması çok zor gibi, tekrar geriye de dönme şansı olmadığını ya da kendisinin de bunu düşünmeyeceğini düşünmekteyim. Canik’te Ak Parti’den aday adayı olacak isimlerin Avukat Yılmaz Hocaoğlu, İbrahim Sandıkçı ve Caner Göktepe olacağı kanaatindeyim, Elif hanım da olabilir ancak burada şans Yılmaz Hocaoğlu ve İbrahim Sandıkçı’dan yana olacağı kanaatindeyim. Zira STK’ların Sandıkçı’yla ilgili destek yazıları yazıp ilgili yerler gönderdiklerini biliyorum, Hocaoğlu da uzun süre ilçe başkanlığı yaptığı için tabanda karşılığı olan bir arkadaş, o nedenle orada bu iki ismin ön plana çıkacağını düşünmekteyim. Ali Can da aday adayı olabilir ama bana göre kıymeti yok, diğer aday adaylarının da o mesafede olacağı kanaatindeyim.

İlkadım’a gelince orada çok enteresan bir durum var, Erdoğan Tok bu dönem orada güzel hizmetler etmiş olmasına rağmen hem bir önceki ilçe teşkilatı hem bu ilçe teşkilatı Erdoğan Tok’la ilgili gizliden gizliye müthiş bir aleyhte kampanya yaptı. Ancak her ne olursa olsun Erdoğan Tok Samsun’un en büyük ilçesinin belediye başkanıdır, ya Büyükşehir’de ya da İlkadım’da aday olacağı kanaatindeyim. Karşısına pek çok aday adayı çıkar ama Ak Parti Genel Merkezi ve Reisicumhur, Erdoğan Tok’u iyi tanır, onunla ilgili menfi bir karar alınacağını düşünmüyorum. Seçimle ilgili değerlendirmelerimi daha sonra yapacağım, bu yazımızda aday adaylarını değerlendirdiğimizden seçim konusuna girmek istemiyorum. Atakum’da durum nedir derseniz; birilerine göre İshak Taşçı çok tepki aldı, bu iddia kısmen de doğrudur ancak Ak Parti’den aday adayı olan Adem Bektaş 2009’da oturduğu koltuğu kaybetmiş bir isim, Ak Parti’nin onu değerlendirmeyeceğini o da biliyor ama en azından piyasada olurum veya başka partiler belki aday yapar düşüncesiyle sokaklara resimlerini asmış. Kendisine bu konuda her türlü desteği verdiğimi ve arkasında olduğumu daha önce yazmıştım. Beni savcılığa şikayet etmiş, oysa onun kadar kıymetli ve bulunmaz bir adamı destekliyorum demiş olmama rağmen niye şikayet etti anlamış değilim! Öyle mübarek bir adam desteklenmez mi? Atakum’da bizim Mustafa Eyüpoğlu da aday adayı olacağını söyledi bana, Mustafa Eyüpoğlu Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış kıymetli bir kardeşimiz ama Atakum’dan aday olması bana göre çok zor, kanaat-i acizanem o ki, İshak Taşçı kayıtsız şartsız Atakum’un adayıdır. Seçimi alır mı almaz mı konusuna gelince o konuyu detaylı yazacağım ancak önce adaylar netleşsin ondan sonra o konuda gereğini yaparız.

Son olarak Ondokuzmayıs ilçesini değerlendirip bugünkü yazıma son vermek istiyorum, Ondokuzmayıs ilçesinin Ak Parti açısından en kolay ilçelerden birisi olduğu kanaatindeyim. Neden böyle düşündüğüme gelince mevcut başkan Osman Topaloğlu’nun bu dönemde de rahatlıkla aday olabileceğini ve de seçimi alabilecek bir arkadaş olduğunu düşünüyorum. O nedenle de gerek aday olmasında gerekse seçilmesinde sıkıntı olmayacak gibi bir durum var, umarım yanılmam. Bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR