ADAY ADAYLARI YAVAŞ YAVAŞ PİYASAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

ADAY   ADAYLARI  YAVAŞ YAVAŞ  PİYASAYA  ÇIKMAYA  BAŞLADI

Yerel  seçimlere altı ay  kaldı. Devlet  memurlarının istifa süreci seçime 120 gün kala olacağı göz önüne alındığında 28 Kasım 2013  tarihinde kamu görevi yapanlar ve siyasi parti yönetimlerinde bulunanlar zorunlu olarak istifa edecekler. Ancak şimdiden aday adaylığı  sürecinde ön plana çıkmak isteyen kamu görevlileri de STK ları ziyarete  başlamış durumdalar. Her parti aday adayları arasında  tercih noktasında kamuoyu yoklaması yaptığı  açıkça ortada olduğuna göre aday olmayı düşünenlerin boy göstermesini de gayet doğal  buluyorum. Devlet memuru oldukları  halde ziyaret  turları atan arkadaşlara eleştiride bulunulabilir ancak devlet memuru oldukları halde siyasi parti  toplantılarına katılanlara bir şey denmediği zaman bu tür ziyaretlere eleştiri  yapmak biraz insafsızlık olmaz mı?  Kaldı ki her insanın siyasi düşüncesi üç aşağı beş yukarı bellidir. Gizli olan sadece ve sadece resmi olarak partilere kaydolmamalarıdır bunun dışında her şey açıkça ortadadır.

 Aday  adaylarının piyasaya çıktığı şu günlerde onlarla ilgili eleştirilerde yapılmaya başlamış durumda. Dilerseniz bazı ilçelerle ilgili aday adaylarını biraz tanıyalım. Değerlendirmeye dilerseniz  en büyük ilçe konumundaki İlkadım ilçesi ile başlayalım. Gündemi en çok meşgul eden ilçelerin başında geldiği açıkça ortada. İlkadım ilçesinde AK Parti aday adayları şu an itibarı ile dört ya da beş kişiler. Kimler  bunlar derseniz Erdoğan Tok ile İhsan Kurnaz'ı  zaten herkes biliyor. Eski Büyükşehir Belediye  Meclis Üyesi ve TSO Yönetim Kurulu Üyesi, İş Adamı Mustafa Topal'da bu kervana katılan isimler arasında. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi, İş Adamı İhsan Kaptanoğlu'da  adaylığa göz kırpmış durumda.

Bu arkadaşlar aleni olarak piyasaya çıkıp “biz de aday adayıyız^” demiş olmasalar da adaylık konusunda niyetli olduklarını biliyoruz. Mevcut İl Yönetimi Erdoğan Tok  isminden yana tavır koyacağı açıkça ortada.  AK Parti Genel Merkezi'nin bu konuda ne diyeceği hiç belli değil. Geçenlerde de yazdığım yazıda Eski İl Başkanı Ali Akyüz 2009 yerel seçimlerinin ardından Genel Merkez'e gönderdiği raporda kaybetme nedenlerini sayarken Erdoğan Tok'un çalışmadığını da yazdığını biliyorum.

Şayet Genel Merkez bu raporu dikkate alır ise ortaya farklı sonuçlar çıkabilir. İhsan Kurnaz ile mevcut  İl yönetiminin ilişkilerini göz önüne aldığımızda Kurnaz'ın işi biraz zor. Cemal Yılmaz Demir  Büyükşehir adayı olur ise işte o zaman İhsan Kurnaz'ın şansı artar. Burada diğer aday adaylarının da avantajlı bir durumu var. Gerek Mustafa Topal, gerekse İhsan Kaptanoğlu  siyasi ve ticari hayatlarında  yıpranmamış isimler olduklarından AK Parti Genel Merkezi yeni simaları ön plana çıkarmak isteyebilir.

Bu nedenle AK Parti  İlkadım'da ciddi dört aday adayı var dersek abartmış olmayız. İlkadım seçimleri  geçtiğimiz 2009 yılındaki seçimlerden çok daha zor geçeceğe benziyor. Çünkü o zaman MHP  Belediyede iktidarda değildi şimdi ise iktidarda. Bu nedenle MHP adayı Necattin Demirtaş yarışa bir adım önde  başlıyor. MHP İlkadım'da  adayını açıklamış durumda. Demirtaş'ın adaylığı kesin olduğundan bu konuda yoruma gerek yok.

İlkadım'da  CHP'nin aday adaylarına gelince;  Geçtiğimiz seçimde aday olan Nihat Batur'un dün yaptığı açıklamada “o seçimde bana il başkanlığı destek vermedi”ifadesine asla katılmıyorum. O dönemde CHP Genel Merkezi'nin,  İlkadım ilçe Başkanlığı'na gönderdiği paranın ne olduğunu çok iyi bildiğimden Nihat Batur'un bu açıklamasına katılmam söz konusu değil. Kaldı ki Batur'un o günkü seçimi kaybetmesinde en önemli faktör il Başkanlığı değil, tam aksine İlkadım İlçe başkanlığındaki bazı yetkililerin kamuoyu tarafından çok iyi tanımış olmasından onlara duyulan tepki olduğunu unutmamalıdır. Ancak Nihat Başkan yeniden adaylık yolunu açabilmek adına böyle bir açıklama yapmış olabilir. İlkadım ilçesinde CHP'nin aday yapması gereken bana göre iki isim var. Bunlardan birisi eski Gazi Belediye Başkanı Vedat Yılmaz, diğeri ise Gümüşhaneliler Federasyonu Başkanı Dr.Abdullah Taşkın  isimleridir. Bu isimler dışında aday adaylarını  zikretmeye dahi gerek duymuyorum.

Atakum, Canik ve diğer ilçelere sıra gelmeden yine bize ayrılan yer bitti. Önümüzdeki yazılarda diğer ilçelerle ilgili değerlendirmeleri yapacağız. Yazıma son vermeden önce geçtiğimiz hafta Samsun'a gelen AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri  Sorumlusu'nun  görüştüğü kişilerle ilgili bazı ipuçları vereceğim. O ipuçlarından siz  almanız gerekenleri alırsınız. Bugünlük  bu kadar kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR