ACIMIZ HAFİFLER

ACIMIZ HAFİFLER
2012 yılında F5 gösteri uçağı ile eğitim uçuşu esnasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’in Babası İdris Özer, 2012 yılında oğlu adına bağışlanan anıt uçağın Çarşamba’ya getirilmesini istiyor.

13 Mart 2012 tarihinde Konya’da 3. Ana Jet üstü Akrotim filosu ile eğitim uçuşu yaptığı esnada geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybeden Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, o tarihte memleketi Samsun’un Çarşamba ilçesinde toprağa verildi. Türk Yıldızları takımının ilk şehidi olan Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Adına ilçede sergilenmesi amacıyla o tarihte verilen ve anıt olarak kullanılacak olan F5 savaş uçağı fabrikada hazırlanmasına rağmen ilçeye getirilmedi.
Şehit Babası İdris Özer konu ile alakalı derin üzüntü duyduğunu dile getirirken yaşanan süreci anlattı. İdris Özer, “2012 yılı 19 Mayıs öncesi Samsun’a Gelen Türk Yıldızlar takımı bizleri de ziyaret etti. O tarihte Filo komutanımız Kurmay Albay Engin Dinç Bey Belediye Başkanımızla görüştü. Uçağın Çarşamba’ya verildiğini ve Başkanımızın da kabul ettiğini bizlere söyledi. Bu süreç sonra uzadı araştırdım soruşturdum ve 2013 yılı 1. Ayından itibaren uçağın buraya tahsis edildiğini ve Eskişehir’deki fabrikada boyanmış montajı yapılmış şekilde fabrikada bekletildiğini öğrendim” şeklinde konuştu.
Uçağın Çarşamba’ya getirilmesi için nakliye ücretlerinin olduğunu dile getiren İdris Özer, getirilmemesinin temel nedeni bu ücretin verilmemesi olduğunu söyledi. Anıt uçakla Çarşamba’da Adapark mevkiinde bir şehitlik anıtı yapılacağını ama henüz getirilmediği için bu anıtının da yapılmadığını aktaran İdris Özer, uçağın bir an önce gelmesini ve Çarşamba’nın da bir şehitlik anıtına kavuşmasını istiyor.
Eskişehir’de bulunan uçak fabrikası ile görüştüğünü belirten İdris Özer, “Fabrika bizlere bu tarz anıt uçaklara talebin çok fazla olduğunu farklı il ve ilçelerden de talebin olduğunu, uçağın bir an önce alınması gerektiğini yoksa farklı bir yere verileceğini belirtti. Bizde durumun bu şekilde olduğunu ilgililere dile getirdik ama bir çözüm bulamadık” dedi.
İdris Özer bu konuda yaşadığı sıkıntıyı ise şu şekilde dile getirdi, “bu sürecin bu kadar uzaması beni ve ailemi üzdü. Kanser hastası eşim bana bunu sorduğunda buna cevap veremiyorum. Çevremde eşim dostum bunu sorduğunda ne diyeceğimi bilemiyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.