“AÇIK SAHNE” ETKİNLİĞİ

“AÇIK SAHNE” ETKİNLİĞİ
DÜŞEVİ SANAT MERKEZİNDEN SAMSUN’DA BİR İLK “AÇIK SAHNE” ETKİNLİĞİ

          1998 yılında kurulan Düşevi Oyuncularının , 2013 yılında kurulan bir yansıması olan Düşevi Sanat Merkezi , Samsun’da Sanatın Merkezi olmak için tasarladığı projeleri tek tek harekete geçirmeye başladı.

          Samsun’da en önemli problem olan sanatsal etkinlerden haberdar olma konusunda atılım yapan Düşevi Sanat Merkezi , Düşevi Oyuncuları dışındaki yerel amatör ve profesyonel tiyatrolar ile şehir dışından gelen şöhretli tiyatroların, konserlerin ve benzeri sanat etkinliklerinin biletlerini de satmaya başladı. Oluşturduğu network listesi ile de “SAMSUN’UN GİŞESİ” olma yönünde çalışmalarına devam ediyor. Etkinliklerden insanları e-mail ve SMS yolu ile haberdar etmeyi hedefliyor.

          Açık Sahne İle Bir İlk

          Düşevi Sanat Merkezi bir ilki gerçekleştirerek Samsun’da en önemli problem olan, kent, kültür, sanat konusunda kendini ifade etmek isteyen , daha çok amatör yapı ve kişilere hizmet vermek istiyor. Bu sebeple “AÇIK SAHNE” etkinliklerinin ilkini gerçekleştirdi. “Samsun’da Doğa ve İnsan” konulu etkinliğin sunumunu ve moderatörlüğünü Çevre Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Özcan ÇOLUK yaptı. Ayrıca katılımcılardan KATAP Bşk ve Samsun Yerel Tarih Platformu Sekreteri Şeref AYDIN’da küçük bir sunum yaptı. Etkinliğe çeşitli Oda ve Sendika temsilcileri ile çevreye duyarlı insanlar katıldı.

          Genel Sanat Yönetmeni Cem KAYNAR yaptığı açılış konuşmasında “ Düşevi Sanat Merkezi olarak tamda amacımız bu yapılan etkinlik gibi Samsun’da yaşayan insanlarda kentlilik bilinci geliştirmek amaçlı kültür ve sanat etkinlikleri düzenlemektir. Söyleyecek sözü olan insanlara mikrofon uzatmaktır . İkinci etkinliğimiz “Şiir Güzeldir” olacak. Bu etkinliğimizde amaç Üniversitemizde akademisyen olarak bu işin eğitmenliğini yapan Öğretmenlerimiz ile amatör şairleri bir araya getirmek ve insanları şiirin ne olduğunu bilerek yazmaya teşvik etmektir. Bugün ilk etkinliğimizi yapan Sayın Özcan ÇOLUK’a, katkı sunan Şeref AYDIN’a, tüm katılımcılara ve bu atmosferi hazırlayan çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

          Etkinlik sonunda Şeref AYDIN, Cem KAYNAR’a Samsun’da böyle bir etkinlik başlattığı için bir Atatürk Heykelciği armağan etti.

          Bundan sonra “Şiir İyidir”, “Samsun’da Enerji Sorunları”, “Oyuncu Olmak İstiyorum”, “Anılarla Samsun” gibi etkinliklerle “AÇIK SAHNE” devam edecek.Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.