ACI BİR KAYIP DAHA...

ACI BİR KAYIP DAHA...
Şefik Döğen son yolculuğuna uğurlandı

Şefik Döğen 1947 yılında Ayancık'ta dünyaya geldi. Döğen’in tiyatro ile tanışması edebiyat öğretmeni Nermin Hanım’ın Nasreddin Hoca fıkralarını oyunlaştırdığı oyunla başladı. İlk kez bu oyunda sahne alan Döğen, ardından Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın amatör tiyatrosuna gider. Usta oyuncu bununla yetinmez ve bir grup arkadaşı ile Samsun Oda Tiyatrosu’nu kurmaya karar verir.

Ancak Döğen esas ününü Cemal Reşit Rey’in müziklerini yaptığı, Erol Günaydın’ın senaryosunu yazdığı oyun ‘Yaygara Yetmiş’te oynadığı Şarhoş Bekir ile kazanır. Şarhoş Bekir tiplemesi çok beğenilen Döğen Yeşilçam'dan davet alır ve sinemanın kapıları açılır. Döğen, ‘Hayat Sevince Güzel’, ‘Hayat Bayram Olsa’, ‘Yuvasız Kuşlar’ gibi sevilen Yeşilçam filmlerinde rol aldı.
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Ünlü tiyatro oyuncusu Şefik Döğen, Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Döğen'in cenaze namazına iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Şeker hastası olan Şefik Döğen, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Döğen için Cuma namazına müteakip Levent Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Şefik Döğen'in eşi Serpil Döğen, kızı Aslı Demirkaya, İş Adamı Yılmaz Ulusoy, Arabesk müziğinin ünlü ismi Orhan Gencebay, tiyatro sanatçısı Haldun Dormen, yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, sevenleri ile iş ve sanat dünyasının ünlü isimler katıldı. Törende Şefik Döğen'in eşi Serpil Döğen ve Kızı Aslı Demirkaya taziyeleri kabul etti. Döğen, cenaze namazından sonra Zincirlukuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şefik Döğen'le ilgili anılarını anlatan Yılmaz Ulusoy, "Allah rahmet eylesin, tam 50 yıl oldu. Ben Samsun'da oda tiyatrosunda başlarken gencecik bir çocuktu. Samsun'a geldiler, bizim tiyatroda sahneye çıktı. 68 senesinde 'baba beni İstanbul'a gönder' dedi. Haldun Bey'de başladı, sonra Kabare'de oynadı. Hiç kopmadık yani, biz baba evlat gibiydik. Ama bir şeker hastalığına yakalandı, bir türlü o şeker hastalığında toparlayamadı. Şeker amansız bir şey, bütün vücudunu mahvetti. Çok sevdiğim bir çocuktu. Geçmişte fevkalade anılarımız var. Üzgünüm rahmet diliyorum, Allah taksiratını affetsin." ifadelerini kullandı.

Haldun Dormen de "Şefik benim çok sevdiğim bir insandı. Maalesef çok fazla göremiyordum ama Dormen Tiyatrosu'nun en efendi insanlarından biriydi. Dormen Tiyatrosu kapandığı zaman O'nu da hayatım boyunca unutamadım. O yüzden gani gani rahmet diliyorum. Gerçekten kalbimden sevdiğim bir insandı." diye konuştu.

Orhan Gencebay da Şefik Döğen için şunları söyledi: "Şefik kardeşimle ağabey-kardeş gibiydik. Çok yıllar öncesinden dosttuk. Her zaman dosttuk O'nunla. Birbirimizi çok sever sayardık. Samsun'dan beri ve İstanbul'a ilk geldiği andan itibaren yıllarca hep beraberdik. Dormen Tiyatrosu'nda da diğer yerlerde de hep beraberdik. O'nun yaşamıyla ilgili birçok programı beraber onunla yapmaya çalışmıştık. O denli dosttuk. Fakat son günlerde görüşemedik fazla, O'na ayrıca çok üzülüyorum. Çok iyi bir sanatçıydı. Allah gani gani rahmet eylesin." Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.