AÇEV'DEN BABALAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

AÇEV'DEN BABALAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) saha danışmanı Ekrem Gül,” Samsun Atakum iskelesi önünde babalar günü gecesi etkinlik düzenledi

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Babalar Günü’nde babaları bu soru etrafında bir an düşünmeye, çocuklarının gelişiminde sorumluluk almaya davet ediyoruz ”dedi.


Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Babalar Günü’nde babaları bu soru etrafında bir an düşünmeye, çocuklarının gelişiminde sorumluluk almaya davet ediyor. Bu amaçla Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) eğitim verdiği 250 baba ile Samsun Atakum iskelesi önünde babalar günü gecesi etkinlik düzenledi. Babalar çocuklarıyla “masal” şarkısı müziği eşliğinde dilek feneri uçurdu. “Babalık eve ekmek getirmekten daha fazlasıdır”,”Babalık değişir dünya değişir” mesajları verdiler. 


ÇOCUKLARIN DAHA MUTLU VE SAĞLIKLI GELİŞTİĞİNİ GÖSTERİYOR
Etkinliğe katılan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) saha danışmanı Ekrem Gül,”Türkiye’de, babaların çocuk gelişimiyle ilgili bilgi eksikliği, çocuğun bakımının ve eğitiminin annenin görevi olduğu düşüncesine yol açıyor.Buna bağlı olarak, çocuklarıyla daha az vakit geçirmelerine, daha az yakınlaşmalarına ve daha az sorumluluk üstlenmelerine neden oluyor. Araştırma* verilerine göre Türkiye’de babaların, %72’si çocukları ile hiç oyun oynamıyor. Sadece %8’i çocuklarına kitap okuyor,%12’si çocuklarının okul hayatıyla ilgileniyor Oysa yine araştırmalar, babaların çocukları ile birlikte vakit geçirdikçe, oyunlar oynadıkça, onun bakımında sorumluluk üstlendikçe çocukların daha mutlu ve sağlıklı geliştiğini gösteriyor. Bu noktada, babaların çocukların bakımına katılımı, çocukların gelişimi desteklemeleri için gerekli becerileri edinmeleri önem kazanıyor. Bunun bilinci ile AÇEV, baba-çocuk ilişkilerini yeniden tanımlamak ve babaları desteklemek için “Baba Destek Eğitimleri” düzenliyor. AÇEV, Baba Destek Programı kapsamında 1996’dan bu güne eğitimlerle 3.300 kursla 41.100 babaya ulaşarak, çocuklarının şiddetsiz ve demokratik bir aile ortamında büyümesine katkı sağladı. AÇEV’in baba eğitimleri, katılımcılarının “ilgili babalık” konusundaki beceri ve yetkinliklerini desteklemeyi hedefliyoruz“ diye konuştu.
Köksal ÖNER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.