ACEM TEKKESİ'NDE ŞİİR, TÜRKÜ VE DUYGU SELİ

ACEM TEKKESİ'NDE ŞİİR, TÜRKÜ VE DUYGU SELİ
16 Mart Perşembe akşamı, Samsun İlkadımBelediyesi' ne ait Acem Tekkesi'nde,saat20.00' da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve yurdun değişik şehirlerinden aşıklarıyla Samsunlu şairlerin de katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

" Aşıklar ve Şairlerin Dilinden Çanakkale' adlı programı  Gaziantep İpek Yolu Haber Ajansı ie ajansın Samsun Karadeniz Bölge Müdrü, şair NerminEker hazırladı ve sundu. Ayrıca İpek YoluHaber Ajansı' ndan İlkadımBelediyesi' nin desteklediği etkinliğe AşıkMuhsin Yaralı, Aşık Mehmet Kaptani, AşıkMahmut Çileli, Öksüz ozan ve OzanKahramani mahlaslı Samsun Atakum' dan İsa Kahraman sazı ve sözüyle izleyicileri kahramanlık duygusuyla mest ettiler.

Samsunlu şairlerden ise Ayşe Bulut, Bilal Yazıcı, Himmet Cibelek, Doğan Kan güzel ve duygu yüklü şiirleriyle dinleyicilere adeta duygu seli yaşattılar. Özellikle de şehit dşen kadeşlerine ithafen Ayşe Bulut asker kıyafetiyle şiirini gözyaşlarıyla okurken dinleyiciler de bu duygudan nasibini aldı. Gözyaşlarının sel olduğu gecede yine kardeşi şehit düşen Öksüz Ozan da aynı duyguları yaşattı.

Geceye İlkadım BeledyesiKültür Müdürü Oktay Çakır, Samsun İl Dernekler Müdürü Sıddık Alagöz, İpekyolu Samsun İl Müdürü Nuri Güler ve İpek Yolu Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve İmtiyaz sahibi Ali Duysak; şairlerden  Nebiye Ayaz, Mehmet Sağlam, Dr. Fikret Dündar, Ömer Güngör, şair ve gazeteci Oktay Zerrin gibi şair ve yazarlar  da katıldı.

İlkadım Belediyesi Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, “Dünya tarihinin en önemli, en anlamlı, en dokunaklı, en büyük muharebelerinden birisi olan Çanakkale Zaferimizin hatırasının 102. yıldönümünü aşık ve şairlerimizin dilinden yad ettik. Milli kültürümüzün önemli bir parçası olan halk aşıklarımız ve şairlerimizin dilinden ve gözünden Çanakkale destanını duygu yüklü bir programla yaşadık” dedi.

Programın sonunda tüm Aşık, ozan, şair ve katılımcılarbirlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Etkinlik, İlkadım Belediyesi Basın, yayın, kültür ve sosyal işler müdürü Oktay Çakır' ın belediye adına aşık, ozan ve şairlere günün anısına plaket ve çeşitli hediyeler takdim etmesiyle sona erdi.

Oktay ZERRİN- Samsun

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.