ABD ve AB Oyunları

Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra, bir nebze olsun hürriyetlerine kavuşan yeni Türk Devletlerinin ve Ön Asya ülkelerinin imkanlarından faydalanmak isteyen Batı, yıllardan beri tasarlamış oldukları planlarını peyderpey uygulamaya koyuyorlar.

       1990"lı yılların başında  Türkiye"nin  Türk Cumhuriyetlerinin ağabeyi olduğunu düşünerek, Türkiye üzerinden yeni Cumhuriyetlerin imkanlarından faydalanmayı denediler. Ancak, T.C."ni idare edenlerin tam anlamıyla ağabeylik fonksiyonunu yerine getiremediğini görünce, bu ülkeler ve Ön Asya ülkeleri  üzerindeki emellerini T.C. Devletini çok dikkate almayarak, başta ABD olmak üzere amaçlarına ulaşmaya yaklaştılar.

       Bu amaçlarından, gerçekleştireceklerine inandıkları en tehlikeli konu Irak"ın parçalanmasını sağlamaktı. Bu gerçekleşerek, 36. paralelin kuzeyinde bir Kürt Devleti"nin bütün kurumlarıyla kurulması sağlandı. Kurulan bu Devleti, Kasım 2002"den itibaren T.C."ni yöneten Hükümete hazmettirdiler. Burada durmayan ABD"nin yeni Başkanı Borak Obama, T.B.M.M."nde T.C. Devletine emirler yağdırdı. T.C. Hükümetini Ermenistan"la barışa, tarihleriyle yüzleşmeye zorladı. Azerbaycan"ı küstürme pahasına, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Hükümet ABD"ye şirin görünebilmek için Ermenistan"a taviz verdiler.

       Irak"ı parçalamayı başaran ABD, İran"ı da etkisizleştirmenin peşine düştü. Bu konuda da T.C. Hükümetini kullanmaya kalkıştı. İran"ı Irak"ın durumuna getirebilirse, planının ikinci aşamasına geçmesi muhtemeldir. O da; Güneydoğu Anadolu"da çıkarılacak olan ve Türkiye geneline yayılması düşünülen kardeş kavgasını sağlayabilmektir. Gerçekleşecek bir kardeş kavgasının önüne geçilememesi için, yine planın gereği olarak, bu yöredeki “ bin yıllık kardeşliği” bozacak yeni kuralların getirilmesini sağlamak olacaktır. İşte, “AÇILIM” adı altında başlatılan, teröristlerin yurda kabulü sırasında ayaklarına giden, bu güne kadar görülmemiş çadır mahkemelerinin kurulması; Seçim Kanununda yapılan, T.C. Anayasasına aykırı değişiklikle, “ Türkçenin dışındaki dillerde de propaganda yapılabilmesi, Anayasanın bazı maddelerinin AB ve ABD.nin istekleri doğrultusunda yapılmaya kalkışılan alelacele değişiklikler”,  Nevruz ve çeşitli bahanelerle, Güneydoğu illeri başta olmak üzere, yurt genelinde  yapılan kanunsuz eylemler, PKK Militanları ile PKK"nın başını savunan beyanlar, “ bin yıllık kardeşliği” bozmaya yönelik davranışlar, giderek o bölgenin koparılmasını amaçlayan faaliyetler olarak görülmektedir.

       İstenilen şey; TC."nin bölünüp parçalanması için yapılan bu olumsuz tavırlar karşısında, milletin heyecana kapılarak, bir kardeş kavgası meydana getirmektir. İşte, Ahmet Türk"e yumruğu vurduran Sırrı Sakık"ın davranışları, bir kargaşa çıkarma amaçlıdır. Ardından, iki polisimizin şehit olması, gözü yaşlı Samsun"lu, Tokatlı ve Amasya"lıları  galeyana getirme çabaları da, bölücülerin arkasındaki güçlerin planları gereğidir. Planlarına göre, Güneydoğu bir şekilde Türkiye"den ayrılarak, önce eyalet sistemiyle idare edilecek, sonra Kuzey Irak Kürt Devleti"yle birleşerek, büyük, ancak güçsüz bir Kürt Devleti oluşturulacaktır. Savunma ve ekonomik yönden zayıf olacak bu Devlet"e İsrail aracılığıyla ABD ve AB yardım edecektir.

       Böylece, kuzeyde Ermenistan, güneyde ABD ve İsrail"in güdümündeki zayıf Kürt Devleti, toprağı ve gücü azalmış bir Türkiye olacaktır. Kısaca, Güneydoğuda ABD sabit komşumuz haline gelecektir.  O günden itibaren de ABD ve AB"nin büyük ülkeleri, yeni Türk Devletleri ile Ortadoğu ve Ön Asya ülkelerinin zenginliklerini kontrol edecektir.

      

       Bu plan işlemeyecektir. Artık, Türk halkı Kıbrıs"ta yaptığı gibi, ABD"nin figüranlarına müsaade etmeyecektir.

 

       Allah (CC) milletimizi her türlü kötülüklerden korusun.

NOT:

K.K.T.C."nin yeni Cumhurbaşkanı Dervişoğlu"nu kutluyor, Kıbrıs seçmenine teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Akyüz Arşivi
SON YAZILAR