ABD ÇEKİLDİ!

ABD ÇEKİLDİ!
Eğit-donatta şüpheleri bulunduğunu söyeleyen Obama, asker gönderilmesi ile ilgili ise ''Aynı hatayı yaparsak yazıklar olsun bize" dedi.

Obama, CBS televizyonundaki "60 dakika" programında yöneltilen soruları yanıtladı.
Barack Obama, eğit-donat programı hakkındaki bir soruya cevap verirken, "Suriye içinde etkili bir şekilde böyle bir 'vekil ordu' yaratabileceğimiz fikri hakkında başından beri şüphelerim vardı" dedi.

    
Obama, "Amacım, 'DAEŞ ile savaşmak isteyen ılımlı muhalefeti eğitip donatabilecek miyiz' düşüncesini sınamaktı. Öğrendiğimiz ise şu oldu; Esed iktidarda kaldığı sürece bu kişileri DAEŞ'e odaklandırmak oldukça zor" diye konuştu.

"Madem şüpheleriniz vardı, neden eğit-donat programına devam ettiniz" şeklindeki soruyu yanıtlayan ABD Başkanı Obama, "Bizim için önemli olan tüm seçenekleri keşfettiğimizden emin olmaktı" ifadesini kullandı.

SÜNNİ HALK BİZLE ORTAK ÇALIŞMAZSA KURTULAMAYIZ

ABD Başkanı Obama, "Bundan sonra DAEŞ ne olacak, onları kim ortadan kaldıracak" sorusuna ise şu karşılığı verdi:
"Milletler topluluğu zamanla onlardan kurtulacak ve biz de buna öncülük edeceğiz. Ancak, Suriye içinde ve Irak'ın bazı bölümlerinde yerel halkın, yerel Sünni halkın bizimle ortaklık halinde çalışmadığı bir ortam bulunduğu sürece onlardan kurtulamayacağız." Sabah.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.