AB KOMİSYONU HEYETİ TBMM’YE MİSAFİR OLDU

AB KOMİSYONU HEYETİ TBMM’YE MİSAFİR OLDU
AB Komisyonu heyeti TBMM’ye misafir oldu

AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Müzakereleri Genel Direktör Yardımcısı Maciej Popowski ve heyeti, Türkiye-AB ilişkileri, anayasa değişikliği önerileri, referandum ve olağanüstü hal konularında partilerin temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmelerde bulundu. Görüşmeye MHP adına, Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın beraberinde, Mehmet Günal, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Arzu Erdem katıldı. 

Hedef Tam Üyelik
Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu konulardaki bakış açısını öğrenmenin kendileri için oldukça önemli olduğunu belirten AB heyetinin sorusu üzerine, Türkiye açısından AB'ye giriş sürecinin bir devlet politikası olduğunu belirten Usta, "Biz de MHP olarak AB'de nihai hedefin tam üyelik olduğunu ifade ediyoruz ve tam üyelik müzakerelerinin de devam etmesinden yanayız" dedi.Müzakereler devam ederken Türkiye'nin hassas olduğu terör, Kıbrıs, Yunanistan ve Ermenistan konularında ülkenin çıkarlarının hiçbir şekilde zedelenmemesi gerektiğini vurgulayan Usta, "Bizim açımızdan da Türkiye-AB ilişkilerinde tam üyelik dışında hiçbir statü kabul edilemez” diyerek hassasiyetini dile getirdi.Türkiye’nin yani anayasa sürecinin, kendileri için önemli olduğunu vurgulayan AB Dış İlişkiler Servisi Avrupa ve Orta Asya İdari Direktörü Thomas Mayr Harting, süreç açısından da önemli bir noktada olunduğunu belirterek “Bu süreçte ilgili denge ve kontrol mekanizmalarının yerinde olması, bunlara riayet edilmesi, yargı bağımsızlığına ve demokratik yönetimin tüm unsurlarına riayet edilmesine ilişkin endişelerimiz var. Fakat Türkiye’nin AB ye aday bir ülke olarak tüm bu yükümlülükleri yerine getireceğine inanıyoruz” diyerek görüşlerini ifade etti.

Stratejimiz Vatandaşlarımızı Bilgilendirmek
Referanduma ilişkin düşünceleri sorulan Usta, yapılan anayasa değişiklikleri ve maddeler hakkında, halkın çok fazla bilgi sahibi olmadığını söyleyerek “sürecin ‘siyasi partileri oylama’ şeklinde geçmesini istemiyoruz. Bizim stratejimiz vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve süreci anlatmak olacak. Bu süreçte hiçbir şekilde toplumda gerginlik olmamasından yanayız” dedi.AB üyeliğine ilişkin, halkta olumsuz düşüncelerin hâkim olmaya başladığını söyleyen MHP vekilleri, müzakerelerin hızlandırılması konusunda görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.