92. YIL COŞKUYLA KUTLANDI

92. YIL COŞKUYLA KUTLANDI
Samsun’da, Cumhuriyet'in ilanının 92’nci yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Batıpark Alanı'nda düzenlenen coşkulu kutlama renkli görüntülere sahne oldu.

"MÜCADELENİN TAÇLANDIĞI GÜN"

Samsun'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Samsun Valiliği Yaşayan Atatürk Salonu'nda Vali İbrahim Şahin’in bayram tebriklerini kabulü ile başladı. Ardından Batı Park’ta hazırlanan tören alanına geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali İbrahim Şahin, "Bugün, Samsunumuzdan başlayan istiklal ve istikbal mücadelemizin taçlandırıldığı gündür. Burada bu büyük bayram coşkusuyla kutlarken Cumhuriyetimizin kazanımlarını daha ileri taşımanın gururunu yaşıyoruz.Saygıdeğer Samsunlular, Sevgili Öğrenciler; Aynı hedefe yönelmiş bir milleti kucaklayan Büyük Atatürk, kurtuluş mücadelesini başlatmış ve ülkemizi düşman işgalinden kurtardıktan sonra; cumhuriyetin ilanı ile ülkemize yeni bir istikamet vermiştir. Şüphesiz ki bu yöneliş Türk Milletini muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak adımların en önemli aşamasını oluşturmaktadır. Bu sadece yeni bir yönetim şekli değil, bir çağdaşlaşma hamlesi olmuş, Türkiye’nin dünya sahnesinde hak ettiği yeri alabilmesi ve ilelebet payidar kalabilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya konulmuş, gücünü milletinden alarak başarıya ulaşmış ve bizleri bu güne taşımıştır. Çok Kıymetli Samsunlular; Cumhuriyetimiz gücünü onu ayakta tutan milletinden alır. Türk Milleti, Cumhuriyeti özümsemiş ve değerlerine sıkıca sarılmıştır. Cumhuriyetimizin en büyük hedeflerinden birisi; ülkesine yürekten bağlı, yurttaşlık haklarını bilen, kendine güvenen, çalışkan ve üretken insanlar yetiştirmektir. Cumhuriyetin en büyük değeri ise ülkemizde yaşayan herkesin hür olması, yasalar önünde eşit, temel hak ve özgürlüklerini kullanabilen vatandaşlardan oluşmasıdır. Hepimizin ortak geçmişi ve değerleri vardır. Kaderimizde, sevincimizde, geleceğimizde ortaktır." dedi.

EN BÜYÜK ALKIŞ GAZİLERE

Vali Şahin'in konuşmasının ardından Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şüheda Kaya'nın okuduğu şiir dinleyiciler tarafından beğeni topladı. Daha sonra ise müzik dinletileri ve halk dansları gösterisi yapıldı. Kutlamalar, tören geçişinin ardından tamamlanırken, geçiş esnasında en büyük alkışı gaziler aldı. Törene Vali Şahin’in yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, emniyet teşkilatı, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Geçit törenin ardından Batıpark Alanı’nda düzenlenen coşkulu tören sona erdi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.