85 yaşındaki Sati nine 7 ayda 21 yorgan dikti

85 yaşındaki Sati nine 7 ayda 21 yorgan dikti
Samsun'un Havza ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafında düzenlenen yorgan dikim kursunu tamamlayan 85 yaşındaki Sati Tokmak 7 ayda 21 yorgan dikti.

Sati Tokmak, HEM'in yıl sonu sergisinde yetkililer tarafından özel olarak tebrik edildi, azmi gençlere örnek gösterildi.

Halk Eğitimi Merkezi binasında düzenlenen serginin açılışına Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Halk Eğitim Müdürü Gülşen Yıldız, yıl boyunca açılan 210 kursta 3 bin 316 kursiyerin eğitim aldığını belirterek, "Ülkemizin nüfusu hızla artmakta, bu artışla beraber ülkemiz hızla gelişmekte ve değişmekte. Bu artışla beraber yetişkin eğitimi çok büyük rol oynuyor. Biz de halk eğitim merkezi ve ailesi olarak bunun bilincinde olarak çalışmalar yapıyoruz. Kurumumuz meslek kursları, sosyal kültürel kurslar ve okuma yazma kursları başlıklarında kurslar açmaktayız. Halkımızın ve kursiyerlerimizin hem maddi hem de manevi olarak kazanç sağlamalarına imkan tanımaktayız." dedi.

Kaymakam Tanrısever ve Başkan İkiz, kursiyerlerin en yaşlısı olan ve yorgan dikim kursunu tamamlayarak 7 ayda 21 yorgan diken 85 yaşındaki Sati Tokmak'ı tebrik ettiler. Tanrısever, "Allah sizlere sağlıklı uzun ömürler versin. Bu yaşınıza rağmen gençlerimize örnek olacak bir azim ile kursu tamamladınız." diyerek elini öptü.
Sati Tokmak ise "Ben gençliğimden bu yana elişi, dantel ve diğer işlerimi yapıyorum. Önceden yorganları hep evlerde diker, yün eğirirdik. Şimdi her şey hazır." dedi.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, sergi gezisinin ardından okulların Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde açmış olduğu stantları gezdi. Kaymakam Tanrısever en yaşlı kursiyere kurs bitirme belgesi verdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.