8 MART, KADINLARIN ÖZGÜRLÜK VE EMEK MÜCADELESİNİN SİMGESİDİR

8 MART, KADINLARIN ÖZGÜRLÜK VE EMEK MÜCADELESİNİN SİMGESİDİR
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, tüm dünyada ve ülkemiz kadınları için 8 Mart'ın, 'özgürlük ve emek mücadelesinin simgesi' olduğunu kaydetti.

CHP Samsun milletvekili Neslihan Hancıoğlu'nun 8 Mart Dünya Emekçi  Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj şu şekilde: "Kadın; şefkati, azmi, ruhu ve karşılıksız emeğiyle hayata yön verendir. Kadınlar, ulusların en karanlık, en çaresiz anlarında öne atılıp, milletine umut ışığı yakan, o milleti aydınlık yarınlara ulaştıran kahramanlardır. Tıpkı bir asır önce kadınlarımızın, bu milletin kaderinin yeniden yazıldığı milli mücadeleye hayat vermesi gibi... Türk kadını, böyle bir var oluş mücadelesi sonrasında, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük çabalarıyla birlikte, erkeklerle eşit hak ve özgürlüklere kavuşabilmişti. Türk kadını, gerek sosyal yaşamda, gerek çalışma yaşamında, gerekse siyasal yaşamda, çağdaş dünyanın öngördüğü bütün olanakları kendisine sağlayan Cumhuriyet'e minnet borçludur. Ne üzücüdür ki, Cumhuriyet devriminin bütün kazanımları gibi kadınlarımızın kazanımları da özellikle son 16 yıllık dönemde büyük tahribata uğramıştır. İstismar ve şiddet vakalarının çığ gibi büyümesi, kadının ekonomik yaşamdaki varlık ve etkinliğinin günden güne gerilemesi, kadın emeğinin büyük oranda atıl hale getirilmesi bu tahribatın en somut ve en can yakıcı göstergeleridir.

img_1895.jpg

Bu tabloyu daha da vahim hale getiren şey ise bu koşullarda bile sosyal ve ekonomik yaşamda varlığını sürdürmeye çalışan kadınlarımızın yaşadıkları travmadır. Son üç yılda 334 kadımız, iş cinayetlerine kurban edilmiş, kadınlarımızın çalışma koşulları daha da sağlıksız ve güvencesiz hale gelmiş, kadın çalışanların yüzde 93'ü sendikasızlaştırılmış, çalışan her 4 kadından biri iş güvencesinden mahrum bırakılmış ve ekonomik kriz yüzünden işten çıkarmalar başlayınca ilk olarak kadın çalışanlar kapı önüne konmaya başlanmıştır. Bu vahim tabloyu tersine çevirecek olan, yine biz kadınlardır. Toplumsal barış, sosyal adalet, hukuk devleti, kadın ve erkeklerin her alanda eşit yurttaşlar haline gelebilmeleri için yine biz kadınlara büyük görevler düşüyor. Cumhuriyetimizi kuran iradenin izlediği yol ve mücadele, bugün bize yeniden rehber olacaktır.  8 Mart, kadınların özgürlük ve emek mücadelesinin simgesidir. Emekçi kadınlarımızın onurlu mücadelelerinin kazanımı olan hak ve özgürlükler, Atatürk Türkiye’sinin kadınları tarafından yeniden hayat bulacaktır. Cumhuriyetimizin, çağdaş, laik ve demokratik değerlerine sımsıkı sarılan, Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda kararlılıkla yürümeye devam eden kadınlarımızın, '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlu olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.