8 MAHALLEDE KURBAN KESİLDİ

8 MAHALLEDE KURBAN KESİLDİ
Havza ilçesinde, afetlerden korunmak için 8 mahallede 'afat kurbanı' kesildi.

Beyören, Şeyhkoyun, Şeyhsafi, Ilıca, Demiryurt, Gidirli, Çiftlik ve Çelikalan mahallelerinde, yaşanabilecek olası afetlerle ilgili olarak kurban kesildi. Mevlid okunmasının ardından, kesilen kurban etleri davetlilere dağıtıldı.Çiftlik Mahallesi Muhtarı Mehmet Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Her yıl afetlerden korunmak ve ürünlerimizin bereketli olması için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bu tür etkinlikler, çevre mahallerimiz ile olan komşuluk ilişkileri ve birlik beraberlik duygularımızı geliştirmekte. Bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

kr2.jpg

Mahallelerdeki afad kurbanı etkinliklerine katılan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise mahalle sakinlerine bereketli bir yıl geçirmeleri temennisinde bulunarak; “Bu tür geleneklerin yaşarılması ve gelecek nesillere aktarılması önemli. Yüce Mevla’m cümlemize bol bereketli ürünler ve helal nasipler versin. Allah’ım niyetlerinizi kabul eylesin. ” Dedi.

kr5.jpg

8 mahallede düzenlenen afad kurbanı etkinliklerine Başkan Özdemir’in yanı sıra Ak Parti Havza İlçe Başkanı Kadir Kayan, Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Cesur Şahin, MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Memur Sen Havza Temsilcisi Numan Kurt, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam,  Bursa Samsun Dernekler Federasyonu (SAMDEF) Genel Sekreterimiz Emrullah Kaya, çevre mahallelerin muhtarları ve mahalle sakinleri katıldılar.

kr12.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.