73. ÜLKE KONSERİ...

73. ÜLKE KONSERİ...
GÜLSİN ONAY KONSER VERDİĞİ ÜLKE SAYISINI NİSAN AYINDA KATAR İLE 73'E ÇIKARIYOR

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, Nisan sonunda bir dünya prömiyerine imza atıyor ve uzun yıllardır ülkemizde yaşayan, Ankara Devlet Opera ve Balesinin daimi şeflerinden Romen besteci Bujor Hoinic’in kendisine ithaf ettiği piyano konçertosunun dünya prömiyeri, 28 ve 29 Nisan tarihli konserlerde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile gerçekleşecek. Konserleri Artun Hoinic yönetecek. 

Nisan konserleri Rengim Gökmen ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile başlayan Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, Katar turnesine de yine Rengim Gökmen yönetimindeki CSO ile çıkıyor.Sakura zamanında Tokyo’ya, Beethoven, Schumann ve Chopin’in romantizmini taşıyacak olan ünlü piyanist, 12 Nisan’da Musicasa’da bir resital verecek. Yurdumuzun her köşesinde konserler vermeye büyük önem veren Gülsin Onay, 8 Nisan’da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Erkin Onay ile birlikte çalacak. 

ALLAH’TAN GELEN IŞIĞI BEYNİYLE YANSITAN BİR AYNADIR
Her doğum günü konserinde olduğu gibi, bu yıl da Bilkent Üniversitesi’nin kurucusu Prof.Dr. İhsan Doğramacı’nın doğum yıldönümünde, 3 Nisan’da Gürer Aykal yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde sahnede olacak olan ünlü piyanist.Gülsin Onay’ı manevi kızı kabul eden ve Chopin yorumlarını hayran olan Prof.Dr. İhsan Doğramacı şöyle yazıyordu: “Ölüm yok olmak anlamına gelmez. İnsan Allah’tan gelen ışığı beyniyle yansıtan bir aynadır ya da prizmadır; ölümünde de ışık haline gelir. Gülsin Onay benim için Chopin çaldığında, onu ruhumla, ışığa dönüşmüş varlığımla duyacağım.”
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.