7 HAZİRAN ÖNCESİ – SONRASI

 7 HAZİRAN ÖNCESİ – SONRASI

 7 Haziran bir seçimdi.

7 Haziran öncesi seçime girilecek partilerin performansının sonuçları 7 Haziran sonuçlarının meclise yansıması…

7 Haziran öncesinin olumsuzluklar içinde olduğunu düşünenlerin , 7 Haziran sonrası nefes aldıklarını kanaatına varanların seçimi olduğunu düşünenlerin  bu %60 lık bir kesim denildi.

Bunun böyle olmadığını 7 haziran öncesi her şeyin çok daha güzel olduğunu , 7 haziran sonrasını beğenmeyen %40 lık kesimin olduğunuda söyleyenlerde var.

Buna kim nasıl bakar bilemem 7 Haziran öncesini beğenenlerle beğenmeyenler arasında tek bir fark var 7 Haziran öncesi tekli bir sistem başkanlığa giden bir yolun kapı aralanması çapaları , 7 Haziran sonrası çoklu düşüncenin parlamenter sistemin yaşama dahil edilmesi…

Uzun bir süreden sonra 7 Haziran öncesi ve sonrası toplumun bir çok kesiminde olumlu ve olumsuz hafızalarda yer bırakıldığı düşünülüyor.

7 Haziran öncesinin beğenenlerce , 7 Haziran sonrası bütün olumsuzlukları görmesine neden oldu , bir başka kesimin ise 7 Haziran öncesi umutsuzlukların , 7 Haziran sonrası pozitif düşünmelerine sebep olunan seçim olduğunu düşünenlerde var.

Kimin haklı kimin haksız olduğu belirsiz ancak tek bir doğru var , her iki kesiminde tek söylediği bir şey var ‘’ Biz eziliyoruz , dışlanıyoruz , yok sayılıyoruz , yaşam haklarımıza müdahale ediliyor , gelir dağılımı eşitsiz , düşüncelerime inançlarıma müdahale ediliyor ‘’ her iki kesiminde ortak söylevleri , politikaları böyle olmuştur 7 haziran öncesini beğenenlerde beğenmeyenlerinde tek bir noktada buluştukları bunlardır bu benim kanaatım tabii ki.

7 Haziran öncesi tekli iktidarın bu söylevlerle , politikalarla iktidara geldiğini 13 yıl sonrası aynı tekli iktidarın söylevini 7 Haziran öncesini beğenmeyenlerin , aynı söylev ve politikalarla çoklu parlementer sistemin uzlaşma ve paylaşmanın gereğini inananların tercihleri hakim olmuştur.

%60 + %40 = %100 Buda böyle düşünülürse halkın %100 ü tek bir şey istiyor dışlanmadan , ötekileştirirmeden halkca gelir dağılımının paylaşıldığı adaletin ve hukukun tarafsızlığının , eğitim hakkının eşit olmasının , yaşam haklarına müdahale edilmemesini  halkın %100 ü istiyor  ancak iktidara gelindiğinde her neyse bütün bunlar unutulup göz ardı edilip güç müdalesine dönüşüyor.

Güç hiç kimseye adaletsizlik ve haksızlık yapmayı vermediği gibi tam tersine iyiliğin ve güzelliğin temsili olmasını gereği ağırlık kazanmalı.

7 Haziran seçimleri kimiler tarafından beğenip beğenilmemesede halkın tercihi ortadadır.

Halkın büyük bir kesimi vatandaşlık görevini yapmış sandığa gitmiş , tercihini yapmış şimdi görev toplumun kanaat önderleri , politikacıları , siyasetcilerindedir meclis açıldığında’da görülmüştür ki çok renkli , çoklu amaçlı ancak tek bir gaye milletin ve devletin egemenliği vatanın bölünmez bütünlüğü eşit hak ve özgürlüğün sağlandığı kısacası millet vekillerimizin vekilliklerine başlama yemini olan andın , sözün , yüksek sesle her kesimin bütün düşüncelerin gözünle gördüğü kulağınla duyduğu yeminlerine sadık kalmaları halkın %100 ü tarafınca umulmaktadır.

Şimdi görev siyasetcilerimize vekalet verdiğimiz millet vekillerimize , idarecilerimize sorumluluk düşmektedir.

Saygılar sevgiler benden yarınlarınızın bugünlerden çok daha iyi ve güzel olması temennesi ile siz değerli okuyucularımızın olsun.

                                                                                                                     Sedat Yılmaz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR