7 HAZİRAN 1 KASIM

                                                                        7 HAZİRAN  1 KASIM

7 haziran bir kasım  arası  5 ay haziran , temmuz,ağustos,eylül, ekim, kasım 1 yarım yıl adranalin tavan yaptığı , yollara hendeklerin  kazıldığı,  canlı bombaların patlatıldığı ilçelerde, mahallelerde yıllar sonra sokağa çıkma yasağı kondu  kısacası yüzlerce yurttaşımızın yaşamını yitirdiği borsanın ,dövizin şaşkına dönüp üç bin liraları geçtiği piyasada  paranın çekildiği yarım bir yıl geçirdik mi  , geçtimi  şimdi  inşallah bir  daha türk milleti  böyle  acı  bir deney  yaşatılmaz ,  ne  oldu  dersek  7  haziran seçim  sonuçlarını  beğenmeyen  büyük  bir kesim  vardı ki 1 kasım  seçim  sonuçlarından  memnuniyet  daha fazla ki  bu gün  kaosun  bittiğini  düşünüyoruz .

Neden  ne oldu  şimdi  13  yıl  AKP yi  destekleyen  vatandaşın  birazının  kimisi ,  7  haziranda  iktidarı  desteklemeyip  HDP ye  , MHP ye  oy  devşirmişti  ancak  gel  gör ki  elleri  yandı  tek  başına  iktidar  kurulamadı ,  içler  acısı bir  5  ay  geçirdik 1 kasımda  erken  seçim ile bu  kötü  gidişatı durdurmak  isteyen  halk  tekrardan   iktidara  tek  başına hükümeti  kur  dedi  hadi  hayırlısı .

Doğanın, tabiatın tahammüllerine aykırı  olumsuzluklardan,  olumlu  sonuç  almak  çok  zor  iki  tane  eksiden  artı  olamayacağı  gibi.

Ben  varsam  her  şey  güzel  , başkalarını  istemezuk  milleti  tekçiliğe  getirdiği bir  çok  doğruların  yapılacağını  düşünüldüğü  gibi  altından  kalkılmayacak  dönüşü  olmayan  yanlışların  yapılmasına  gebe  bir  sürece  giriyoruz .

Bunu  nereden  biliyoruz , 7  haziranda  ortak  aklın kullanılmamasından  inşallah  bundan  sonra hayırlısı  olurda  7  haziran  öncesi  gibi  bir  daha  dönüşü  olmayan  aldatıldık , kandırıldık  polemiklerine  gebe  kalmaz  bu  millet  , 2002 -  2003  seçimlerinde  %5  , % 6  olan HDP oyları 13  yıllık iktidar  süreciyle  7  haziran seçimleriyle  yüzde  13 çe çıkartıldı  bu  süreç  kendiliğinden mi gelişti  bilinmez .

7 Haziran öncesi açılım süreci başlatan üst akıl Haziran seçimlerinde tek başına iktidar görmeyince milliyetçi oylara talip oldu ve Mhp’nin bir kısım HDP linin desteğiyle başarılı oldu ancak bunlar partinin seçim sonuçları, endişemiz o ki bir kısım üst aklın bundan sonra ki süreçde milliyetçi kesimi oynanan oyların tekrar PKK terör örgütü süreciyle açılım veya değişik isimler altında ırkçı söylevlerle politikaya yön verilmek istenmesi bu süreçin ayak sesleri şimdiden hazırlanıyor gibi İmları’da Abdullah öcalanın ev hapsine dönüştürülmesi süreç denen açılımın ne olduğu tam anlaşılmazken üst aklın tekrar bir başka sürecin içine milleti sürükleyeceği görünüyor.

Şimdiden bunların konuşulması önümüzdeki günlerde kamu oyunun buna hazırlanması şaşırtıcı olmayacaktır.

Binlerce aile bankalara icralık olmuş emekli ikramiyesi asgari ücreti, evi olmayana ev, işi olmayana iş, aşı olmayana aş, eşi olmayana eş, seçim vaatleri bir daha ki seçime kadar rafa kaldırılmaz inşallah.

Gerçek problemler dururken bu zamana kadar olduğu gibi yapmacık gündemlerle aldatılmayız inşallah, altadılan ve kandırılan halk olmasın temenisindeyim.

Politika böyle bir şey neyin doğru neyin yanlış olduğunu şaşıttırılır , hakikatten’de yanlışlar kabul görmeye başladığı andan itibaren kimseye hayrı olmayacağı gibi en korunaklı insanlarada zarar vermeye başlar, zararın neresinden dönersen kar felsefesiyle bir çok olumsuzluklarında üstesinden gelinecektir.

Haktaala  bu devleti,milleti her türlü kötülükten korusun temenisi ile bugün kü satırlara son verirken güvenilir, sağlıklı ve mutlu yarınların siz değerli okuyucularımızın olmasını dilerim.

 

                                                                                                                                                               Sedat Yılmaz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR