67 KİŞİ YAKALANDI

67 KİŞİ YAKALANDI
Vatandaşların huzur ve güveni için çalışmalarımını sürdüren Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir 2-9 Ekim 2015 tarihleri arasındaki bir haftalık zaman diliminde 7193 kişinin GBT kaydını sorguladı. Yapılan sorgulamalarda 67 aranan şahıs yakalandı.

YÜZLERCE MEKAN KONTROL EDİLDİ

Kamu düzeninin sağlanması, genel sağlık, genel ahlâk ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silâh, patlayıcı, uyuşturucu madde ve kaçak eşyanın tespiti ile halkımızın güven ve huzurunun sağlanması amacıyla, Asayiş Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlükleri (resmi ve sivil ekipler) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yapılan Adli ve Önleyici Polislik hizmetleri kapsamında; 9275 kişi, 2660 araç, 542 motosiklet ve 301 Umuma açık istirahat ve eğlence yeri kontrol edildi. 7193 kişinin GBT kaydı sorulduğu kaydedildi. Bu GBT kayıt sorgulamalarında 67 aranan şahısın yakalandığı bilgisi alındı. 45 işyeri hakkında idari işlem yapan yetkililer 148 kişi hakkında Kabahatler Kanunu gereğince cezai işlem uyguladı. Ayrıca, yapılan çalışmalarda, değişik çap ve markalarda 12 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet av tüfeği, 7 adet kurusıkı tabanca, 66 adet fişek, 50 adet bıçak, 238,81gr. esrar maddesi, 589 adet ecstacy hap, 67,21 gram bonzai maddesi, 113 paket kaçak sigara, 3 adet sahte 100TL ve 1 adet de sahte 50 TL elde edilmiştir.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve suçların meydana gelmeden önlenmesine katkı sağlanması amacıyla, şüpheli şahıs ve olaylar hakkında vatandaşlarımızca ücretsiz aranabilecek 155 Polis İmdat Hattı 24 saat halkımızın hizmetindedir" denildi.

Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.