650 BİSİKLETİN 150'Sİ DÜN DAĞITILDI

650 BİSİKLETİN 150'Sİ DÜN DAĞITILDI
Samsun'da Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında bisiklet modülü dersini uygulayan okullara bisiklet desteği verildi.

Hareketli yaşam ve obezite ile mücadele amacıyla verilen toplam 650 bisikletten 150'si Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle öğrencilere teslim edildi.

150 BİSİKLET DAĞITILDI

Samsun’da Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen çalışma kapsamında imzalanan protokolle bisiklet modülü dersini uygulayan okullara verilen bisiklet desteği nedeniyle tören düzenlendi. Çiftlik Caddesi'nde bulunan Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Verem Savaş Dispanseri binasının önünde toplanan çocuklar ellerinde, 'Sigara İçmeyin! Kendinize Zarar Vermeyin', 'Sigara Giren Yerden Sağlık Çıkar', 'Sağlık İçin Harekete Geç' gibi yazıların bulunduğu afişler ile Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada gerçekleşen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okullara dağıtılmak üzere alınan 650 bisikletin 150'si düzenlenen tören ile birlikte öğrencilere teslim edildi.

"SAMSUN ÇOK ŞANSLI BİR İL"

Törende konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, "Dünyamızda özellikle zengin ülkelerin, gelişmişlik düzeyi yüksek batı ülkelerinin en büyük problemi obezite. Onun için açlıkla mücadele eden ülkelerin karınlarının doymasından daha fazla parayı zayıf kalmak için harcıyorlar. Hareketlilik bizi her zaman sağlıklı kılar. Özellikle müstakil bisiklet yoluna sahibiz. Maalesef şehirleri planlarken çoğu zaman bisiklet yolunu ihmal ediliyor, yapılmıyor. Dolayısıyla insanlar da bisiklet kullanamıyor. Ben siz değerli yavrularımıza spor yapmanızı öneriyorum. Samsun çok şanslı bir il. İlimizin sahil şeridinde belediyemiz çok güzel bisiklet yolları yaptı. Ben şehrimize bisiklet yollarını kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

YILMAZ VE ŞAHİN'DE BİSİKLET SÜRDÜ

150 bisikletin öğrencilere teslim edildiği törende sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve obezite ile mücadele için yapılan uygulama kapsamında bisikletleri alan öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da törende bisiklete bindi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.