Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

60 DAKİKALIK KONDİSYON

60 DAKİKALIK KONDİSYON

Öncelikle belirtmek istiyorum, 1461 Trabzon ve Karşıyaka spor kulüplerinden sorunlu olarak ve kulüpleri tarafından sözleşmesi tek taraflı olarak fest edilerek ayrılan Chikeluba Francis OFEODU umarım bu iki kulüpten ayrılmasına neden olan sorunlarını Samsun sporda tekrarlamaz. Ofeodu, Denizli spor karşısında ilk defa giydiği Atatürk armalı bu formayı iyi oyunu ile terleterek, tüm şehirde olduğu gibi bizim de alkışımızı hak etti. Umarım hep böyle devam eder. Bir ilginç olayda Fransız golcü Tadel' de yaşanıyor sanırım. Sayın Metin ATEŞ ilk basın açıklamasında ;  Uzun ve yoğun bir uğraşlarla bu topçuyla prensipte anlaşma sağlandığını pazartesi ( bugün ) Samsun'a gelip SAĞLIK KONTROLUNDE SORUN ÇIKMAMASI halinde imza atacaklarını söyledi. Bir kaç gün sonrasında ki basın açıklamasında da '' Tade'nin TEKLİF EDİLEN PARAYI KABUL ETMESİ HALİNDE  pazartesi günü ( bugün ) geleceği ''  diye bir ifade kullandı...  Bu tutarsız açıklamalardan sonra yorumu sizlere bırakıyorum. Her ne olursa olsun, hepimizin arzusu bu topçunun imza atmasından yana...

 

 

           4 - 2 -3 - 1 sistemi ile maça başlayan Erhan hoca, yeni transferler Sezer ve Ofeodu'ya ilk onbirde yer verdi. Stoper olarak görev yapan Sezer'in diğer stoper Fatih ile uyumları ileriki haftalar için olumlu sinyaller verdi. İlk 45 dakika ender gelişen Denizli sporun ataklarında defansın arkasına sarkan tüm toplara hakim olan Sezerin kademe anlayışı da olumluydu. Diğer yeni transfer Ofeodu'nun kanatlardaki akıllı oyun anlayışı ve zamanında içeri katetmesi ile M'billa ve Musa ile olan uyumu göz doldurdu. İlk golümüzde 9. dakikada Musa'nın Ofeodu'ya çıkardığı muhteşem ara pasını,bu topçunun da bencillik yapmadan M'billa' ya adeta '' ayağını uzat da at '' der gibi pası ve M'billa'nında bunu red etmemesi sonucu topu filelerle buluşturması ile öne geçen Samsun sporun, gol sonrasında da atak oyunu devam etti. Bu karşılaşmada forvet arkası olarak görev yapan Recep Niyaz'ın iyi niyetli olmasına rağmen, 4.cü bölgeye pek katkısı olmadı. 44 ncü dakika da serbest vuruştan kazandırdığı gol dışında ( 0-2 ).

 

           İkinci yarıya da aynı sistemle sahada yer alan Samsun spor' da 55-60 ncı dakikalardan sonra kondisyon düşmeye başlayınca, takım ister istemez geriye yaslandı. Rakip de bu geriye yaslanmayı fırsat bilerek baskılı ataklarını iyice arttırdı. Erhan hoca bu baskıyı kırmak için 68' de Hasan'ı çıkartıp Doğan'ı oyuna aldı. 70 ci dakikada ikinci bölgemizdeki bir posizyonda bu genç oyuncumuzun tam çıkarken rakipe kaptırdığı top Genkov'un vuruşuyla gol oldu. ( 1 - 2 ) Bu golden sonra ataklarını sıklaştırarak orta alanı tekeline alan rakib karşısında dışardan, topu ayağında tutan ve orta alanda üstünlüğü sağlayacak bir oyuncu değişikliği beklerken, yine bizi ters köşeye yatıran Erhan hocam 82 ci dakikada ortada oynayan Recep Niyaz'ı alıp genç Alperen'i sahaya sokunca, yok olmaya başlayan orta alanımız kayboldu gitti...89 cu dakika da daha önce olması gereken Ofeodu - Ercan değişkliği gerçekleşince, savunma biraz nefes almaya başladı. 90 cı dakikada defansın arkasına sarkmaya başlayan rakib topçuyu gol yememek için tutarak düşeren Fatih kırmızı kartla oyun dışında kaldı..Uzatmalardaki dakikalarda Doğan 'la yakaladığımız bir kontra atakta eğer bu topçu bencillik yapmayıp topu bomboş olan Alperen'e verseydi hem durum 1-3 olacaktı hemde Alperen'in kendine olan güveni artacaktı. Doğan'ın artık takım oyununa ayak uydurması ve '' Ben değil Biz '' demesi gerektiği kanısındayım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR