% 60

% 60

İnsanın doğallığını, özgürlüğünü ve etkinliğini ön plana çıkartan felsefi akıma hümanizm, vatandaşların doğrudan yada temsilcileri vasıtasıyla hükumette yer almasına ise Demokrasi adı verilmektedir. Seçim dönemi sosyal medya üzerinde yapılan propaganda çalışmalarının organizasyonu parti kaynaklı bir çalışma olup, basının verdiği destekle sosyal medya kontrollü yönlendirilir.
İnsanın daha çok öne çıkartılması kelimesinin savunucuları veya bunu bayrak olarak kullananlar her seçim sonrasında suçlu aradıklarında bir orana takılırlar % 60, Nedir bu oran? Bir şahsın vatandaşları hakir görmesi üzerine söylenmiş, yenilgiye kılıf arayanlar için baş yapıt olmuş bir söylemdir
%60 lık grubun içerisine kimler giriyor ? 2015 Haziran genel seçimlerinde Akp, %40 , Kasım seçimlerinde  % 49 bandında, doğal olarak % 60 rakamını tek başına yakalayamadı hiçbir zaman. Son seçime göre %49’u,, 60’a tamamlayan bölüm kim ? Başarısızlığınızı neden bu kadar basit ve aşağılayıcı bir söylem üzerine kuruyorsunuz? Bu şekilde hep hazır sloganlar veya söylemler üzerine  atladığınız için başarıyı yakalayamadığınıza göre memenizde başarısızlığınızın belgesidir.
Bu aşağılayıcı söylemden kurtulmadan ikinci bir söyleme geçiyorsunuz, ‘’Koyun’’. Kime söylüyorsunuz bunu ? iktidar partisine oy veren halka, e hani hümanizm ?,Nerede demokrasi. ?. Yada belirli bir topluluğa göre mi bu değerler anlam kazanmaktadır?
Bu hümanistlik ten ,demokrasiden uzak düşünce yapısını  bölücülük diye adlandırmamız mümkün mü? Oldukça mümkündür ?  Peki bu halkı aşağılama,hakir görmek size ne kazandırdı? Hiçbir şey, sadece size oynamanız gereken rol verildi, oynadınız, senaryoyu görmediniz. Oysa senaryo karşı olduğunuz  blok tarafından yazılmış ve size oynattırılmıştı.%60 ve koyun dedikleriniz kazanmış sizler kaybedenler kulübüne devam ettiniz.
Bu andan itibaren hümanistim veya demokrat bir insanım dediğinizde iki kez düşünün,  bir çevrenize bakın kimse var mı diye, birde sesi dinleyin suflör var mı diye.
Bu ülkede, sokaklar yakılıp yıkılırken, polise molotof, taş, sopa ile saldırılırken, milletin vekili polise ana avrat küfrederken, tüm bu olumsuzlukların demokratik hak arayışı olduğunu söyleyen bir muhalefet olduğunu,  unutmayın.
Peki bu % 60 istatistiği, koyun benzetmeleri nasıl bir anda yayılabiliyor. Bunun için en güzel örnek  seçime bir gün kala gazetenin manşetine koyulan bir resimdir. Ulusal  bir gazete, manşetinden beyin resmini paylaşır, sandığa giderken bunu unutmayın anlamında ince bir göndermedir. Sizce kim aşağılanıyor bu resim ile ,tüm halk, fakat onların kafasında % 60 olarak adlandırdıkları kesime bir gönderme yapılıyor.
Bu manşet haber seçim sonrası için manevra imkanı sağlayacaktır kendilerine, sonucu belli olan seçimde kaybetmenin bedeli, beynini yanına almadan sandığa giden insan diye adlandırdıkları kesime yüklenecek tirler.
Şimdi o resmi paylaşarak insanlara hakaret eden gazetenin fındık büyüklüğünde bir beyin resmi ile özür yazısını manşetten okuyucularına duyurmalıdır. ‘’ Biz yanlış yaptık ‘’ diye.
Bu ülkede inanç ve ideolojisinden dolayı hiç kimse salak ,koyun veya beyinsiz değildir. Yenilgilerini bunlarla kamufle etmeye çalışan iki yüzlü insanların vasıfları olarak kullanılırsa buna da itirazım olmaz. Ama bu hiçbir zaman halk değildir.
Partilerin seçim sonrasında öz savunma yapmaları yerine  öz eleştirilerini yapmaları gerekmektedir. Ve ‘’ Biz nerede yanlış yaptık’’ ile başlamalıdırlar.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR