59 TEKNİSYENİN YETKİSİ ARTACAK

59 TEKNİSYENİN YETKİSİ ARTACAK
Samsun Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası tarafından açılan kurs sayesinde belgesini alacak olan teknisyenler Elektrik Mühendisleri'nin yetkilerine sahip olacaklar.

59 kişiye kurs verildiğini söyleyen Oda başkanı Osman Saka, "Bu kurs Türkiye'de ilk defa Samsun'da açıldı" dedi.

TÜRKİYE'DE İLK

59 elektrik teknisyesinin kursta öğrenim gördüğünü kaydeden Samsun Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Osman Saka, "3308 sayılı 2007 yılında yürürlüğe giren yasa ile elektrikçi arkadaşlarımız topraklama işlemini yapıyorlar, ölçüm haline kadar getiriyorlar fakat ölçüme imza atamıyorlar. Oda'mız Türkiye'de ilk olarak Samsun'da kurs açtık. Elektrikçi arkadaşlarımız 3 haftadır kurs görüyor ve bir hafta sonra da belgelerini alacaklar. Alınan resmi belgelerden sonra elektrik mühendislerinin topraklama ve ölçüm işlemlerine imza atabildiği gibi kurslarımızda öğrenim gören 59 teknisyen arkadaşımız da bu yetkiye sahip olacaklar" diye konuştu.

TELEFON TAMİRCİLERİNE MÜJDE

Kursa katılamayan kişiler için 2016 yılında yine kurs açacaklarının altını çizen Saka, odaya bağlı bir başka meslek grubu olan telefon tamirilerine de müjde verdi. Telefon tamiratı yapan işyerlerinin birçoğunda belge bulunmadığını kaydeden Saka, "2016 yılının ilk ayından itibaren iş güvenliği uzmanı tarafından belgesi olmayan hiçbir şekilde çalışamayacağı zorunluluğu geliyor. Bu sebeple de telefon tamiri yapan esnafımızın gerekli belgeyi elde etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl açacağımız kurslar ile belgesiz esnafımız kalmayacak" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.