58 yıldır gazete satan bayinin büfesi yıkılacak

58 yıldır gazete satan bayinin büfesi yıkılacak
SAMSUN'da 7 yaşında koltuğunun altında başladığı gazete satışını 27 yıl önce açtığı büfede sürdüren 65 yaşındaki Dursun Seba, belediyeye ait yerde bulunan büfesi için yıkım kararı alınmasının üzüntüsünü yaşıyor.

Samsun'un İlkadım İlçesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde 7 yaşındayken, "Yazıyor, yazıyor" diye bağırıp gazete satmaya başlayan evli ve 2 çocuk babası Dursun Seba, 27 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Kemal Vehbi Gül tarafından verilen büfede gazete satmaya devam etti. Ancak büfesisinin belediyenin kentsel dönüşüm projeleri kapsamında mahkeme kararıyla yıkımına karar verildi. Buranın kendisinin ekmek teknesi olduğunu belirten Dursun Seba, "Dönemin belediye başkanı beni koltuk altında burada esnafa, vatandaşa yağmurda, çamurda, sıcakta soğukta gazete sattığımı görünce burayı bana verdi. Belediyeye yıllarca kira ödeyip burada gazete satarak çocuklarımı okutup, evlendirdim. Şimdi ise belediyeden tahliye etmemi istediler, yıkacaklar. Ben Samsun'un en eski bayisiyim. Buradan çıkınca nereye gideceğim. Artık gazete satamayacağım. 58 yıllık bir tarih artık anılar da yer alacak" dedi.

Gazetelerin dijital hayata yenik düştüğünü de belirten Dursun Seba, "Eskiden sadece bir gazeteden günde 150-200 adet satardım. Şimdi ise bir gazeteden günde 2-3 adet satıyorum. İnsanlar artık gazete okumuyor. Cep telefonlarından, bilgisayar ve tabletlerinden gündemi takip ediyor. Ben çocukluğumda 'Yazıyor, yazıyor' diye bağırdığımda insanlar 'Bana bir gazete ver' derdi. Gazetenin ismini bile söylemezdi. Çünkü okumak, gündemi takip etmek istediklerinden gazetenin adının pek önemi yoktu. Şimdi gazete okuyan yok" diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum