57. Alay Sancağı Okullarda Sergileniyor

57. Alay Sancağı Okullarda Sergileniyor
57. Alay Sancağı Samsun ve İlçelerdeki Okullarda Sergileniyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) bir yıl süreyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından teslim ve emanet edilen 57. Alay Sancağı bu sefer ilköğretim öğrencileri ile buluştu.

57. Alay Sancağı’nı mümkün olduğunca her kesimden Samsunlularla buluşturmaya özen gösteren Üniversite yönetimi, kendisine teslim edilen emaneti bu kez Samsun ve ilçelerindeki okullarda sergileyerek Sancak’ın maneviyatını öğrencilerde yaşatıyor.

Çanakkale Savaşı’nın gidişatını değiştiren ve fedakârlık ve kahramanlıklarıyla dünya tarihine damgasını vuran 57. Piyade Alayı’nın değerli sancağı, geçen yıl 19 Mayıs Törenleri’nde OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e takdim edilmişti. 57. Alay Sancağı bir yıl süreyle OMÜ tarafından muhafaza edilecek.

57. Piyade Alayı’nın cesur ve kahraman askerleri ile onların vatan ve millet sevgisini sembolize eden Sancak, Samsun’un Atakum, İlkadım, Canik, Asarcık, Ayvacık, Tekkeköy, Bafra, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Ondokuz Mayıs, Salıpazarı, Terme, Vezirköprü, Yakakent ve Alaçam ilçelerinde öğrenciler tarafından yoğun ilgi ve merakla karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.