5 Türk işçi mahsur kaldı

5 Türk işçi mahsur kaldı
AFYONKARAHİSAR'dan çalışmak için Suudi Arabistan'a giden 5 işçi, Türk ve Suudi şirket arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu işten çıkarıldı. Pasaportlarına el konulan işçiler, bu ülkede mahsur kaldı.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'nde oturan Süleyman Ulu, Selahattin Ulu, Mustafa Ulu, Mustafa Uslu ve Ahmet Kasal, 3 ay önce Türk şirket aracılığıyla Suudi Arabistan'da bir petrol şirketinde çalışmaya gitti. İşçiler, Türk şirket ile Suudi şirket arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 20 Haziran'da işten çıkarıldı. Şirket yetkilileri bu işçilerin pasaportlarına el koydu. Türkiye'ye dönemeyen 5 kişi, bu ülkede mahsur kaldı. 

BAKANDAN YARDIM İSTEDİLER

Çocuklarının Türkiye'ye getirilmesini isteyen işçilerin babaları Arif Uslu, Mevlit Ulu ve Beytullah Ulu, dün Afyonkarahisar'ı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'dan yardım istedi. İşçilerin babalarından sorun hakkında bilgi alan Bakan Eroğlu, konuyla ilgilenilmesi için talimat verdi.

Konuyla ilgili bugün açıklama yapan Döğer Belde Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Ulu, ailelerin endişeli bekleyişinin sürdüğünü, konunun çözümü için Dışişleri Bakanlığı ve konsolosluğun devreye girdiğini kaydetti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.